Çöl tozu Türkiye’yi kaplayacak! Bu kez ikisi birden geliyor

Türkiye’de zaman zaman etkili olan çöl tozu için yeni uyarılar geldi. Çöl tozu yeniden Türkiye’yi kaplayacak. Bu kez Türkiye’ye Arabistan ve Afrika’dan çöl tozu geliyor. Uzmanlar ise çöl tozunun etkisini yoğun bir şekilde göstereceğini söylüyor.

Çöl tozu Türkiye’yi kaplayacak! Bu kez ikisi birden geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son uyarılarda geçtiğimiz haftalarda etkili olan çöl tozunun geri döneceği belirtiliyor. Türkiye’de geçtiğimiz haftalarda etkili olan çöl tozu yeniden etkili olacak. Özellikle de 10 Mayıs 2024 Cuma (bugün) için önemli uyarılar var. Arabistan ve Afrika'dan geleceği belirtilen çöl tozunun bugün yoğun olarak etkisini göstermesi bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI ETKİLİ OLACAK

MGM’den yapılan yeni uyarılarda geçtiğimiz haftalarda etkisini gösteren çöl taşınımının geri döneceği belirtiliyor. Çöl taşınımı için en önemli uyarı bugün için yapılıyor. Çöl tozunun Türkiye’de etkili olması beklenirken uzmanlar ise toz taşınımına karşı vatandaşları uyarıyor. Sağlık açısından da olumsuz etkileri olan çöl tozu için vatandaşlara dikkatli olun uyarısı geldi.

col-tozu-turkiye-yi-kaplayacak-bu-kez-ikisi-birden-geliyor.jpg

SOLUNUM YOLU PROBLEMLERİNE DİKKAT

Çöl tozu uyarıları devam ederken uzmanlar vatandaşların sağlığı için önemli uyarılar yapıyor. Çöl tozu içerisinde yer alan ince partiküller solunum yollarına girdiğinde solunu yolu enfeksiyonlarına ve solunum problemlerine sebep olabiliyor. Astım, bronşit ve diğer solunum yolu hastalıkları riski artıyor. Ayrıca alerjik reaksiyonlara da sebep olabiliyor. Çöl tozu içinde bulunan polen, mantar sporları ve diğer alerjenler alerjik semptomların şiddetlenmesine tol açabiliyor. Gözlerde tahriş, cilt problemleri, kardiyovasküler problemlere karşı da uyarılar yapılıyor. Çöl tozundan korunmak için maske kullanılması öneriliyor.