Hıdırellez akşamı evleneceği kişiyi görme umuduyla fazla tuz tüketen kadın hastaneye kaldırıldı

5-6 Mayıs tarihleri arasındaki Hıdırellez gününde kağıda dilek yazarak gül ağacına asmak, tuz yiyip yatmak gibi bazı ritüeller yapılıyor. Tuz yiyip yatıldığında rüyada evleneceği kişinin su vereceği inanışı bulunuyor.

Hıdırellez akşamı evleneceği kişiyi görme umuduyla fazla tuz tüketen kadın hastaneye kaldırıldı

Hıdırellez ritüelleri yapıldı ve tuz yiyip yatma şeklindeki sorular da arama motorlarında sıkça yer aldı. Evleneceği kişinin kendisine su verdiğini görmek olarak inanılan tuz ritüelini gerçekleştiren bir kadın fazla tuz tüketiminden hastaneye kaldırıldı. İzmir’de meydana gelen olayda kadının gece fazla tuz tüketiminden dolayı hipertansiyon atağı geçirdiği öğrenildi.

TUZU FAZLA TÜKETİNCE ATAK GEÇİRDİ

İzmir’de Hıdırellez ritüellerinden birini uygulamak isteyen bir kadın acillik oldu. Hıdırellez ritüelleri arasında olan ve Hıdırellez gecesi bekarlar tuz ritüeli uygulayarak rüyasında evlenecekleri kişiyi görebilir inanışıyla yapılan tuz ritüelinde gece yatmadan önce tuz tüketiliyor ve bekarların rüyasında evlenecekleri kişinin kendisine su verdiğini gördüğü belirtiliyor. Bu ritüeli uygulayan ancak tuzu fazla kaçıran bir kadın hipertansiyon atağı geçirerek hastaneye kaldırıldı.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Gece tuz yiyerek uykuya dalan kadının gece aşırı tuz tüketiminden dolayı hipertansiyon atağı geçirdiği ve acile kaldırıldığı öğrenildi. Kadının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

hidirellez-aksami-evlenecegi-kisiyi-gorme-umuduyla-fazla-tuz-tuketen-kadin-hastaneye-kaldirildi-001.jpg

TUZ RİTÜELİ

Hıdırellez günü yapılan ritüeller herkesin merakla takip ettikleri arasında. Özellikle de bekarlar için önemli bir yere sahip olan bu ritüellerden birisi de tuz ritüeli Hıdırellez gününde evleneceği kişiyi görmek isteyenler için tuz yiyerek uyuma geleneği bulunmaktadır. Tuz yiyip uyuma ritüeli Hıdırellez akşamı yapılır. Gece uyumadan önce tuz yiyenler rüyasında evleneceği kişinin kendisine su verdiğini görmeyi umar.