Mayıs ayında kar geliyor! Sarı alarm verildi bu iller beyaza bürünecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son dakika hava durumu tahminleri yakından takip ediliyor. MGM’den yeni uyarılar gelmeye devam ediyor. Son hava tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji, 11 ile kar yağışı uyarısı verdi.

Mayıs ayında kar geliyor! Sarı alarm verildi bu iller beyaza bürünecek

MGM’den yapılan son hava tahmin raporu vatandaşların yakın takibinde. Meteoroloji, Mayıs ayında 11 il için kar uyarısı verdi. Havalar ısındı, sıcaklıklar yükseliyor derken kış adeta geri döndü. Tam 11 il için kar uyarısı geldi. Ayrıca 26 kentte de şiddetli yağış beklendiği belirtildi. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen uyarılar ve tüm detaylar…

MGM’DEN KAR VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün ve yarın için kar ve sağanak yağış uyarısında bulundu. 11 kenti uyaran MGM, kar yağışı beklenen illeri Artvin, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Rize, Sivas, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Erzurum ve Kars olarak sıraladı.

SARI UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden sarı uyarı geldi. MGM’nin sarı uyarı yaptığı illerin sıralaması şöyle;

Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan.

mayis-ayinda-kar-geliyor-sari-alarm-verildi-bu-iller-beyaza-burunecek.jpg

HAVA SICAKLIKLARI 2 İLA 6 DERECE AZALACAK

Öte yandan hava sıcaklıklarının İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında 2 ila 6 derece azalacağı aktarılırken diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.