Şırnak sel felaketi kameralarda! Araçlar akıntıya kapıldı görüntüler korkunç

Şırnak’ta etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Cizre ve Silopi ilçelerinde etkili olan yoğun yağış beraberinde seli getirdi. Cadde ve sokakların göle döndüğü ilçelerde araçların akıntıya kapıldığı görüldü.

Şırnak sel felaketi kameralarda! Araçlar akıntıya kapıldı görüntüler korkunç

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu ve yeni haftada yurt genelinde yağışlı bir havanın hakim olacağını belirtmişti. MGM’den gelen yağış uyarıları sonrası yurdun dört bir yanında yağışlı hava etkisini göstermeye başladı. Yağışın yoğun olarak görüldüğü Şırnak’ta Cizre ve Silopi ilçelerinde sağanak yağış beraberinde seli getirdi. Sel felaketinin yaşandığı Cizre ve Silopi ilçelerinden gelen görüntülerde cadde ve sokakların göle döndüğü görülüyor.

CİZRE VE SİLOPİ’DE SEL FELAKETİ

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde sel felaketi yaşanıyor. Sağanak yağışın etkili olduğu ilçelerde yoğun yağışın hayatı durma noktasına getirdiği görüldü. Yoğun yağışla beraber etkili olan sel sebebiyle cadde ve sokaklar göle dönerken araçların akıntıya kapıldığı görüntüler de paylaşıldı.

sirnak-sel-felaketi-kameralarda-araclar-akintiya-kapildi-goruntuler-korkunc.jpg

sirnak-sel-felaketi-kameralarda-araclar-akintiya-kapildi-goruntuler-korkunc-001.jpg

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Şırnak’ın Cizre ilçesinde öğleden sonra etkisini göstermeye başlayan sağanak yağış sebebiyle cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Yoğun yağış sebebiyle giriş katlarındaki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Bazı araçların ise akıntıya kapılarak yan yattığı görüldü. Şırnak’ın Silopi ilçesinde de yoğun yağış etkili oldu. Yaklaşık 20 dakika etkili olan yağış sonrasında cadde ve sokakların göle döndüğü ve araçların yolda ilerlemekte güçlük çektiği görüldü. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise iş yerlerinin ve apartmanların saçakları altına sığındı. Yoğun yağış her iki ilçede de günlük yaşamı olumsuz etkilerken bölgeden gelen görüntüler kısa sürede sosyal medyanın da gündemine yerleşti.