SSK, Bağ-Kur emekli maaşını ayın 17-21'i arası alanlara müjde! EK İKRAMİYE jesti geldi

SSK ve Bağ-Kur emeklisi için Mayıs sürprizleri sürüyor. Her ayın 17-21’i arası maaş alan emekliye müjde var.

SSK, Bağ-Kur emekli maaşını ayın 17-21'i arası alanlara müjde! EK İKRAMİYE jesti geldi

Emekliler, Mayıs ayı maaş ödeme tarihlerini merakla takip ediyor. SGK’dan yapılan açıklama ile birlikte 16.2 milyon emekli, maaşlarını ceplerine koyacakları tarihleri öğrendi. Üstelik emekliler için bir de jest geldi. Emekli maaşını her ayın 17-21’i arasında alan SSK, Bağ-Kur’lu emekli ek ikramiye alacak. Büyük jest milyonlarca emekliyi sevinçten adeta havalara uçuracak. EK İKRAMİYE ödemesi için tarih verildi. İşte emekliye büyük sürprizin detayları…

SSK, Bağ-Kur emekli maaşını ayın 17-21'i arası alanlara müjde! EK İKRAMİYE jesti geldi.

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş için SGK tarafından Mayıs 2024 maaş ödeme takvimi açıklandı. Mayıs ayı emekli maaşları 15 Mayıs'ta ödenmeye başlanacak ve emekli tahsis numarası sonuna göre 28 Mayıs'a kadar sürecek nokta Emekli sandığı emeklileri, SSK emeklileri ve bağ-kur emeklileri farklı takvime göre maaş alıyor. Bir yandan emekli maaşı ödemeleri ile ilgili takvim belli olurken bir yandan da emeklilere yeni bir sürpriz Haber geldi. Emekli maaşı alanlar için ek ikramiyesi duyuruldu. 16.2 milyon emeklinin tamamına ödeme yapılacak.

SGK MAYIS 2024 EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ AÇIKLANDI

SSK bağ-kur ve 4C emeklisinin merakla beklediği Mayıs 2024 emekli maaşı ödeme takvimi SGK tarafından açıklandı. Emekliler için yapılacak ödemeler, 15 Mayıs'ta başlıyor ve emekli tahsis numarası sonuna göre 28 Mayıs'a kadar devam edecek.

SGK'dan yapılan açıklamaya göre, 4c emeklisi yani memur emeklisi olanlar ödemelerini 15 Mayıs tarihinde alacak. SSK emeklileri ise emekli tahsis numarası sonuna göre 17-25 Mayıs tarihleri arasında emekli maaşlarını almış olacak. Bağ-kur emeklisinin emekli maaşı ödemeleri de yine emekli tahsis numarası sonuna göre 25 28 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

ssk-bag-kur-emekli-maasini-ayin-17-21i-arasi-alanlara-mujde-ek-ikramiye-jesti-geldi-1.jpg

BANKALARDA PROMOSYON FIRSATLARI DA SÜRÜYOR

Emekli maaşı alanlar için bankalarda da promosyon fırsatları sürüyor. Adeta emekliler için bir ek kazanç haline dönüşen maaş promosyonları 18.000 TL'ye kadar ulaşmış durumda. Özel bankalarda rakamlar daha yüksek olurken kamu bankaları da Son güncelleme ile birlikte 8.000 TL ile 12.000 TL arasında değişen promosyon imkanı sağlıyor.

EMEKLİYE EK İKRAMİYE SÜRPRİZİ DUYURULDU

Diğer yandan milyonlarca emekli için ek ikramiye sürprizi de var. Emekli maaşı alanlara her yıl Ramazan bayramı ve kurban bayramı öncesinde bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Bu yolu %50 artışla bayram ikramiyesi 3000 TL'ye yükselmişti. Ramazan Bayramı öncesi ikramiye ödemeleri emeklinin IBAN numarasına geçti. Şimdi ise gözler Kurban Bayramı ödemelerine çevrildi. Emekli Kurban Bayramı ödemeleri için takvim henüz net olarak açıklanmadı ancak Haziran ayının ilk haftasında ödemelerin emekliye yatacağı tahmin ediliyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI GÜNDEMDE

Diğer yandan emekliler için bayram ikramiyesi zammı da gündemde. Cumhur ittifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümete Çağrı yaparak emekli Bayram ikramiyesine artış istemişti. Bu talebin önümüzdeki günlerde görüşülmesi bekleniyor.