Trabzon’da Denizcilik öğrencilerinin yolu kesilip darp edildi iddiası

Trabzon’da yaşandığı belirtilen olayda Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencilerinin dolmuşların doluluğu sebebiyle özel bir okul servisi kiraladığı ve dolmuş şoförlerinin servisin yolunu kesip şoförü ve öğrencileri darp ettiği iddia edildi.

Trabzon’da Denizcilik öğrencilerinin yolu kesilip darp edildi iddiası

Gündem olan olayla ilgili sosyal medyadan paylaşım üstüne paylaşım yağdı. Sosyal medyanın gündemine oturan olayın detayları araştırılırken yapılan paylaşımlarda olaya tepki gösterildi. Trabzon’un Sürmene ilçesinde yaşandığı öne sürülen olayda dolmuş şoförlerinin yol kesip Denizcilik öğrencilerini ve öğrencileri taşıyan servisin şoförünü darp ettikleri iddia edildi. İşte olayın detayları…

TRABZON’DA OKUL SERVİSİNE VE ÖĞRENCİLERE SALDIRI İDDİASI

İddiaya göre olay, Trabzon’un Sürmene ilçesinde meydana geldi. Aktarılanlara göre, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Öğrencileri, Sürmene dolmuşlarının kalabalık olması sebebiyle özel okul servisi kiraladı. Öğrencilerin okul çıkış saatlerinde kiraladıkları servise binmek isterken dolmuş şoförleri servisin önünü kesti. Dolmuş şoförlerinin servisin önünü keserek öğrencileri içeri almasını engellediği iddia edilirken, ardından servis şoförünü araçtan aşağı indirdikleri ve şoförü darp ettikleri öne sürüldü.

ÖĞRENCİLERE SÖZLÜ VE FİZİKSEL ŞİDDET İDDİASI

Kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşen olayda dolmuş şoförlerinin öğrencilere yönelik de sözlü ve fiziksel şiddet uyguladıkları iddia edildi. Öğrenciler ise tüm bu yaşananları kayıt altına aldı. Olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencisi, ‘Ben Trabzon’da Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği okuyorum. Sürmene dolmuşları çok dolu olduğu için kendimize okul servisi kiraladık. Bugün okul çıkışında Sürmene dolmuşçuları servisin önünü kesip önce şoförümüzü alıp bir odaya çektiler. Biz de ‘Salın bizi gidelim’ dediğimizde bizi de arabadan indirip bütün değerlerimize küfür edip darp ettiler. Elimizde darp raporları ve olaya ait görüntüler de mevcut. Üstelik bu şiddeti gören öğrenciler de 2004 ve 2005 doğumlular. Sesimizi duyurmak istiyoruz.’ ifadelerine yer verdi. Olayla ilgili Sürmene İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından şahıslar hakkında işlem yapıldığı bilgisine de yer verildi.