Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüş yolculuğu başladı! Varış yeri ve saati de belli oldu

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüş yolculuğu resmi olarak başladı. İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Axiom-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldı.

Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüş yolculuğu başladı! Varış yeri ve saati de belli oldu

Dragon kapsülü Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldı ve Axiom-3 ekibinin dünyaya dönüş yolculuğu resmi olarak başladı. Uzaya çıkan ilk Türk olan Alper Gezeravcı’nın dönüşü büyük bir heyecanla bekleniyor. Uzay yolculuğunda 13 bilimsel deneye imza atan Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüş yolculuğunun başlamasıyla birlikte varış yeri ve varış saati de araştırılmaya başlandı. İşte detaylar…

DRAGON KAPSÜLÜ ULUSLARARASI UZAY İSTASYONU’NDAN AYRILDI

Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı’nın 14 günlük uzay yolculuğu sona eriyor. Uzay yolculuğu boyunca 13 bilimsel deneye imza atan Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüşü büyük bir heyecan ve merakla bekleniyor. Dönüşü olumsuz hava koşulları sebebiyle birkaç kez ertelenen Axiom-3 ekibini taşıyan kapsül bugün Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldı ve ekibin dönüşü resmi olarak başladı.

alper-gezeravci-nin-dunyaya-donus-yolculugu-basladi-varis-yeri-ve-saati-de-belli-oldu.jpg

YOLCULUK 48 SAAT SÜRECEK

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Ax-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldığı anlar Axiom Space canlı olarak yayınlandı. Ekibin dünyaya dönüş yolculuğunun yaklaşık 48 saat süreceği belirtildi. Dönüş yolculuğuyla birlikte kapsülün varış noktası da merak edildi. Şirketten yapılan açıklamada, Dragon uzay aracının ISS’ten ayrılmasının iniş bölgesindeki hava koşullarına bağlı olduğunu kaydetti. Kapsülün atmosfere girişin ardından sürtünmenin etkisiyle yavaşlayacağı ve kapsülün paraşütlerinin açılması sonrası inişini gerçekleştireceği aktarıldı. Bu planlı inişin ABD’nin Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu ve batısındaki Meksika Körfezi’nde bulunan 7 potansiyel iniş noktasından birine yapılması bekleniyor.

alper-gezeravci-nin-dunyaya-donus-yolculugu-basladi-varis-yeri-ve-saati-de-belli-oldu-001.jpg

alper-gezeravci-nin-dunyaya-donus-yolculugu-basladi-varis-yeri-ve-saati-de-belli-oldu-002.jpg

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın dönüşüyle ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan da peş peşe paylaşımlar geldi. Alper Gezeravcı’nın Türk Bilim İnsanları tarafından hazırlanan 13 bilimsel deneyi tamamladığını açıklayan Bakan Kacır, ‘Adam dönüyor. Alper Gezeravcı, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu’nu gerçekleştirdi. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Türk Bilim İnsanları tarafından hazırlanan on üç bilimsel deneyi tamamladı. Türk gençliği ve gelecek nesiller için ilham kaynağı oldu.’ notunu ekledi.