Dünyaya dönen Alper Gezeravcı’dan ilk sözler! Sosyal medyadan paylaştı

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın dünyaya geri dönüşü de çok konuşuldu. Uzaya çıkan ilk Türk Astronot Gezeravcı’nın geri dönüşü an be an canlı yayında takip edildi. Karaya ayak basan Alper Gezeravcı’dan ilk paylaşım da geldi.

Dünyaya dönen Alper Gezeravcı’dan ilk sözler! Sosyal medyadan paylaştı

Tüm Türkiye’nin gururla ve heyecanla takip ettiği ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu sona erdi. Uzayda kaldığı süre boyunca 13 bilimsel deneye imza atan Gezeravcı, Ax-3 mürettebatıyla birlikte dünyaya geri döndü. Ax-3 mürettebatını taşıyan Dragon kapsülü okyanusa başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Kapsül gemiye alındıktan sonra astronotlar da tek tek içerden çıkarıldı. Alper Gezeravcı dahil diğer astronotların dünyaya ayak bastığı anlar da canlı yayınlandı. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, dünyaya dönüşünün ardından ilk paylaşımını yaptı. İşte Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunun ardından ilk sözleri…

DRAGON KAPSÜLÜ DÖNÜŞ YOLCULUĞUNU TAMAMLADI

Uzaya çıkan ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın da aralarında yer aldığı Ax-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldıktan sonraki dönüş yolculuğunu tamamladı ve Florida açıklarında okyanusa indi. Okyanusa inen kapsülün gemiye alınmasının ardından astronotlar da tek tek içerden çıkarıldı. SpaceX, tüm bu anlara ait görüntüleri canlı yayınladı.

dunyaya-donen-alper-gezeravci-dan-ilk-sozler-sosyal-medyadan-paylasti-001.jpg

ALPER GEZERAVCI: MERHABA DÜNYA

Uzay yolculuğunu tamamlayan ve uzayda 13 bilimsel deneye imza atan Türk Astronot Alper Gezeravcı, dünyaya dönüşünün ardından ilk paylaşımını da yaptı. Sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşan Gezeravcı, ‘Merhaba Dünya! Ben geldim.’ notunu ekledi.

dunyaya-donen-alper-gezeravci-dan-ilk-sozler-sosyal-medyadan-paylasti.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüşünün ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da bir açıklama geldi. Gezeravcı’nın dünyaya dönüşüyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Gezeravcı astronotumuz inişini yaptı. Güzel gitti, güzel geldi. Türkiye’ye gelişini bekliyoruz. İnşallah daha birçok Alper Gezeravcı’ları uzaya Türkiye olarak göndereceğiz.’ dedi.