1 Nisan’da üniversiteler tatil mi? 1 Nisan’da üniversiteler açılacak mı?

31 Mart Yerel Seçimlerine 3 gün kala okullarla ilgili tatil kararı da duyuruldu. Seçimin ertesi günü olan 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okullar tatil edildi. MEB, tatil kararı ile ilgili resmi yazıyı Valiliklere iletti. Gözler üniversitelere çevrildi.

1 Nisan’da üniversiteler tatil mi? 1 Nisan’da üniversiteler açılacak mı?

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandığa gidiyor. Seçime sadece 3 gün kalırken öğretmenler, öğrenciler ve veliler ise seçimin ertesi günü olan 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okullar tatil olacak mı, 1 Nisan’da okullar tatil mi sorusuna yanıt arıyordu. Merak edilen o soru yanıt buldu ve okulların 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil olacağı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ilin Valiliğine resmi yazı göndererek 1 Nisan’da okulların tatil edildiğini duyurdu. Peki, 1 Nisan’da üniversiteler tatil mi? 1 Nisan’da üniversiteler açılır mı? Üniversitelere seçim tatili var mı? İşte detaylar…

1 NİSAN PAZARTESİ OKULLAR TATİL

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonraki gün olan 1 Nisan Pazartesi günü için tatil kararını duyurdu. Seçimden sonraki gün okul var mı, seçim sonrası okullar tatil mi merak ediliyordu. MEB, 81 il Valiliğine gönderdiği resmi yazıda 1 Nisan’da okulların tatil edildiğini iletti.

1-nisan-da-universiteler-tatil-mi-1-nisan-da-universiteler-acilacak-mi.jpg

ÜNİVERSİTELERE SEÇİM TATİLİ VAR MI?

Seçimin ertesi gününe dair tatil kararı az önce geldi. 31 Mart Yerel Seçimlerinin ertesi günü olan 1 Nisan 2024 Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan tüm eğitim kurumları tatil edildi. Üniversite öğrencileri de 1 Nisan ile ilgili tatil araştırmalarına devam ediyor. 1 Nisan’da üniversitelere tatil var mı, üniversitelere seçim tatili olacak mı gibi sorulara yanıt aranıyor. Seçimlerden sonraki gün olan 1 Nisan Pazartesi günü üniversitelerin tatil olup olmayacağına dair karar tüm üniversitelerin Rektörlüklerinde alınacak.