Ara tatil kaldırılacak mı merak ediliyordu! Açıklama Bakan Tekin’den geldi

Okullarda ara tatilin kaldırılacağına dair iddialar son günlerde gündemde en sık yer alan konular arasında. Yılda iki kez uygulanan ara tatil ile ilgili iddialar gündemde yer almaya devam ediyor. Ara tatil kaldırılacak mı sorusuna yanıt aranıyor.

Ara tatil kaldırılacak mı merak ediliyordu! Açıklama Bakan Tekin’den geldi

Birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere yılda iki kez uygulanan ara tatil ile ilgili merak edilenlere yanıt aranıyor. Hem öğretmenler hem öğrenciler hem de veliler ara tatilin akıbetini merak ederken konuyla ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi. Konuk olduğu bir yayında konuyu ele alan Bakan Yusuf Tekin, ara tatillerin kaldırılmasının gündemde olmadığını söyledi. İşte Milli Eğitim Bakanı Tekin’in açıklamalarından öne çıkanlar…

ARA TATİLLERİN AKIBETİ MERAK EDİLİYOR

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan ara tatil konusuyla ilgili tüm açıklamalar ve yeni gelişmeler merak ediliyor. Ara tatillerin kaldırılacağına dair iddialar gündemde yer almaya devam ederken konuyla ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi. Konuk olduğu bir yayında bu konuyu ele alan Bakan Tekin, ara tatillerin kaldırılmasının gündemde olmadığını söyledi ve farklı coğrafi koşullara uygun olarak illere göre ara tatil zamanlarının revize edilebileceğini belirtti.

ara-tatil-kaldirilacak-mi-merak-ediliyordu-aciklama-bakan-tekin-den-geldi.jpg

REVİZE EDİLEBİLİR

TRT Haber yayınında ara tatil gündemine değinen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatillerin kaldırılmasının gündemde olmadığını söyledi. Açıklamasında, illere göre ara tatil uygulamasının hayata geçirilebileceğini belirten Bakan Tekin, ‘Benim kişisel olarak görüşüm şu, böyle bir ara tatil uygulaması yapacaksak… Türkiye, coğrafi anlamda çok farklı iklim türlerinin ve iklimin aynı anda yaşadığı ülke. Kasım ayında Antalya’da tatil yapmak mı, yoksa bu tatilleri daha sıcak mevsimlere kaydırmak mı? Bu tatiller olacaksa eğer illerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz.’ dedi.