Bursa lodos tatili 29 Kasım 2023! Açıklama Vali’den geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan kuvvetli fırtına ve sağanak yağış uyarıları sonrasında yurdun pek çok bölgesinde rüzgarlı ve yağışlı bir hava hakim olmaya başlarken dün gece saatlerinde Bursa’da lodos etkisini gösterdi.

Bursa lodos tatili 29 Kasım 2023! Açıklama Vali’den geldi

Kuvvetli rüzgarın etkisi altına giren Bursa’da etkili olan lodos günlük yaşamı olumsuz etkilerken vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde yolda yürümekte güçlük çekildiği anlar lodosun kuvvetini gözler önüne serdi. Gece saatlerinde etkisini 100 km hıza çıkaran lodos çok sayıda ağacı da devirdi. Bursa’da etkili olan olumsuz hava şartlarının ardından okullardaki son durum ve tüm detaylar araştırılmaya başlandı. Bursa’da yaşayan öğrenci ve veliler okulların akıbetiyle ilgili yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. İşte son durum…

KENTİ LODOS VURDU

Bursa’da etkisini gösteren şiddetli lodos kentte günlük yaşamı adeta durma noktasına getirdi. Gece saatlerinde daha da şiddetlenen lodosun etkisini 100 km hıza çıkardığı öğrenildi. Vatandaşlar yolda yürümekte zorlanırken lodosun şiddetiyle çok sayıda ağacın devrildiği ve çatıların uçtuğu öğrenildi. Bursa’da etkisini yoğun bir şekilde gösteren lodosun ardından gözler okullara çevrildi. 29-30 Kasım 2023 tarihlerinde Bursa’da okullar tatil mi, olumsuz hava şartlarından dolayı Bursa’da okullar tatil olacak mı? Bursa’da hangi ilçelerde okullar tatil gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.

bursa-lodos-tatili-29-kasim-2023-aciklama-vali-den-geldi.jpg

TATİL AÇIKLAMASI VALİ’DEN GELDİ

Bursa’da olumsuz hava şartları dolayısıyla bazı ilçelerde okullar tatil edildi. Tatil açıklaması Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’tan geldi. Bursa’daki olumsuz hava şartları sebebiyle 5 ilçede okulların tatil edildiğini duyuran Vali Mahmut Demirtaş, ‘İlimizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerimizde 29 Kasım Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 29 Kasım’da idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’ ifadelerine yer verdi.

bursa-lodos-tatili-29-kasim-2023-aciklama-vali-den-geldi-001.jpg

30 KASIM’DA TATİL VAR MI?

Bursa’da 29 Kasım 2023 Çarşamba (bugün) olumsuz hava koşulları sebebiyle 5 ilçede okulların tatil edilmesi kararı alındı. Bu karar sonrasında gözler 30 Kasım Perşembe gününe çevrildi. 30 Kasım 2023 Perşembe günü Bursa’da okullar tatil olacak mı sorusu henüz yanıt bulmadı. 30 Kasım Perşembe günü için henüz resmi bir açıklama gelmedi.