MEB Bakanı Yusuf Tekin açıkladı! Öğretmen atamalarında yeni dönem

MEB'den öğretmenleri ilgilendiren son dakika açıklaması. Öğretmen atamalarında sistem değişiyor, artık böyle yapılacak.

MEB Bakanı Yusuf Tekin açıkladı! Öğretmen atamalarında yeni dönem

AK Parti MKYK toplantısında bir sunum gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamaları ile ilgili yapılacak olan değişiklikleri anlattı. Önümüzdeki günlerde meclise sunulacak olan öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili detayları paylaşan Yusuf Tekin, artık atamaların farklı bir yöntemle yapılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğretmenlik meslek kanunu yakın zamanda meclise sunulacak. Bu kanunla birlikte yeni dönem öğretmenlik şartları da değişecek. Milliyetten derlenen habere göre, bakan Tekin AK Parti MKYK toplantısında bir sunum gerçekleştirdi. Bakan Tekin'in yaptığı sunumda öne çıkan başlıklar öğretmenleri yakından ilgilendiriyor. Özellikle atama bekleyen öğretmenlerle ilgili önemli bir değişiklik gündemde.

ÖĞRETMENLER İÇİN ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

TBMM'ye sunulacak olan yeni öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili önemli başlıklar belli oldu. Buna göre öğretmen adayları mesleğe başlamadan önce bir yıl boyunca Milli Eğitim Akademisi’nde eğitim alacak. Öğretmenlere bu süreçte meslek bilgisi, dil tarih konularında eğitim, Müjdeli abla sınırlı özel alan bilgisi verilecek.

ATAMALAR BAŞARI PUANI İLE YAPILACAK

Ayrıca öğretmen atamalarında da önemli bir değişiklik söz konusu. Milli Eğitim Akademisi'ne giriş için KPSS puanı baz alınacak ancak öğretmenliğe atama Akademi başarı puanı ile yapılacak.

Öğretmen adayları için teorik derslerde yazılı sınavı uygulanacak. Bu sınav sonuçları Danışman öğretmen ve Akademi eğitim personeli tarafından değerlendirmeye alınacak. İki değerlendirmenin ortalaması ise geçme puanı olacak.

AKADEMİYE GİREN ÖĞRETMENLER 23.000 TL ÖDEME ALACAK

Diğer yandan Milli Eğitim akademisine giren öğretmenlere aylık 23.000 TL'lik bir ödeme yapılacak. Ayrıca uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, hayasızca hareketler, uyuşturucu madde bulundurmak veya satın almak, müstehcenlik ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkum olanlar öğretmen olamayacak ve görevde bu suçu işleyenler ve masum olanlar ceza silme süresine bakılmadan öğretmenlikten atılacak.

Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süreleri de değişiyor. Artık aynı eğitim kurumunda 3 yıl ve 12 yıl arasında çalışmak Mümkün olacak.

Görev başındaki öğretmenler için her 5 yıllık dönemi kaplayan branş bazlı yeni eğitimler verilecek.