MEB duyurdu! Çevrimiçi deneme sınavı yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, YKS hazırlık sürecindeki öğrencilere destek olmak amacıyla çevrim içi deneme sınavı düzenliyor. Sınavlar 25-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

MEB duyurdu! Çevrimiçi deneme sınavı yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ülke genelinde çevrim içi deneme sınavı düzenleyeceğini duyurdu. "YKS'ye Doğru 2024" adı verilen bu sınav, öğrencilerin hazırlık süreçlerinde seviyelerini görmeleri ve çalışmalarına yön vermeleri amacıyla gerçekleştirilecek.

Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, sınav soruları alan uzmanları tarafından YKS'nin kapsam bütünlüğü ve soru çeşitliliğine uygun şekilde hazırlandı. Öğrencilerin seviyelerini ölçebilmeleri ve eksiklerini görebilmeleri için hazırlanan bu sınav, YKS'nin gerçek formatına uygun olarak düzenlenecek.

SINAV TARİHLERİ VE ERİŞİM BİLGİLERİ

Öğrenciler, "ogmmateryal.eba.gov.tr" internet adresi üzerinden sınava erişebilecekler. Deneme sınavının tarihleri ve saatleri şöyle:

Temel Yeterlilik Testi (TYT): 25 Mayıs

Alan Yeterlilik Testi (AYT): 26 Mayıs

Yabancı Dil Testi (YDT): 27 Mayıs

Öğrenciler, belirtilen tarihlerde 10.00-20.00 saatleri arasında istedikleri zaman sınava girebilecekler.

SINAV SONUÇLARI VE SORU ÇÖZÜMLERİ

Deneme sınavına katılan öğrenciler, sınav sonuçlarını, sıralama ve puanlarını 28 Mayıs'ta öğrenebilecekler. Ayrıca, soru çözümleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün YouTube sayfasında yayımlanacak. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek rehberlik yayını da yine YouTube üzerinden öğrencilere sunulacak.