Öğrenciler peş peşe 2 tatil daha yapacak! Toplam 12 gün tatil var öğrenciler bayram edecek

Yeni öğretim yılının ilk ara tatili ve 15 tatilini geride bırakan öğrenciler ve veliler ikinci ara tatil için araştırmalara koyulurken bunun haricinde araya giren tatiller de öğrenciler için sürpriz olabiliyor.

Öğrenciler peş peşe 2 tatil daha yapacak! Toplam 12 gün tatil var öğrenciler bayram edecek

Yaklaşan Ramazan Bayramı ve bunun öncesinde yapılacak olan Yerel Seçimler de tatil beklentisini güçlendirirken bayram tatilinin ikinci ara tatil ile hemen hemen aynı tarihlere denk gelmesi de uzun tatil bekleyişlerini güçlendiriyor. Okullarda ikinci ara tatil ve Ramazan Bayramı tatili peş peşe gelecek. Bunun öncesinde Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimlerin ardından da okulların 1 gün süreyle tatil olması bekleniyor. Okullarda oy kullanma işlemi yapılacağı için seçimin ertesi gününde sandık toplama ve okulların eski haline getirilebilmesi için eğitime 1 gün ara verilmesi yüksek bir ihtimal olarak öngörülüyor. İşte Nisan ayında olması beklenen tatiller ve tüm detaylar…

ÖĞRENCİLER PEŞ PEŞE TATİL SÜRPRİZİ YAŞAYABİLİR

Bu öğretim döneminin ilk ara tatili ve 15 tatil uygulaması yapıldı ve her iki tatilin ardından okullarda ikinci dönem başladı. İkinci dönemin ikinci ara tatili tarihi araştırılırken ara tatille birlikte Mart ayının sonunda yapılacak olan Yerel Seçimin ardından beklenen 1 günlük tatil ve Ramazan Bayramı tatili de araştırılıyor. Öğrenciler ve veliler tatil takvimini yakından takip ederken özellikle de ikinci ara tatilin hemen peşinden gelecek olan Ramazan Bayramı tatili ile ilgili yoğun bir araştırma var.

YEREL SEÇİMLERİN ERTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL OLABİLİR

Bilindiği gibi Türkiye’de 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler olacak. 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okullarda sandıklar kurulacak ve oy verme işlemi gerçekleşecek. 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerin ardından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okulların tatil olması bekleniyor. Seçim sonrası okulların sınıf düzenleri ve temizliklerinin yapılarak eğitim-öğretime yeniden hazır hale getirilebilmesi için eğitime 1 gün süreyle ara verilmesi bekleniyor. Bu sebeple 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okulların tatil olabilmesi ihtimali yüksek. Tatil ilan edilmesi durumunda öğrenciler 2 Nisan 2024 Salı günü ders başı yapacaklar. Henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yok.

ogrenciler-pes-pese-2-tatil-daha-yapacak-toplam-12-gun-tatil-var-ogrenciler-bayram-edecek.jpg

ARA TATİL VE RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

Okullarda ikinci ara tatil ise yine Nisan ayında uygulanacak. Öğrenciler, 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında ikinci ara tatile çıkacak. 8 Nisan Pazartesi günü başlayacak olan ara tatil 12 Nisan Cuma sona erecek. Araya giren hafta sonu ile birlikte okullar 15 Nisan 2024 Pazartesi günü açılacak. Bu tarihler arasında Ramazan Bayramı tatili de olacak. Bu sebeple tatilin birleştirilmesi bekleniyor. Kamu personellerinin de bu süreçte tatil yapması bekleniyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Gelişmeler oldukça detayları sizlerle paylaşacağız…