Öğrencileri yakından ilgilendiren haber az öne geldi! MEB duyurmuştu ONAYLANDI

Okullarda yeni müfredat ile ilgili merak edilen tüm detaylar yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredatı kamuoyuna sunmuştu. Gözler yeni müfredat ile ilgili verilecek karara çevrilirken bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Öğrencileri yakından ilgilendiren haber az öne geldi! MEB duyurmuştu ONAYLANDI

Öğrencileri ve öğretmenleri yakından ilgilendiren yeni müfredat ile ilgili tüm gelişmeler takip ediliyor. Okullarda yeni müfredata geçilecek mi, yeni müfredat onaylandı mı, yeni müfredatta son durum ne gibi sorulara yanıt aranırken konuyla ilgili bir so dakika gelişmesi yaşandı. Talim ve Terbiye Kurulu, yeni müfredatı onayladı.

YENİ MÜFREDAT ONAYLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni müfredat bir süredir gündemdeydi. Okullarda yeni müfredat ile ilgili tüm gelişmeler yakından takip edilirken bir son dakika gelişmesi yaşandı. yeni müfredat, Talim Terbiye Kurulu'nca onaylandı. Müfredatın bakanlık onayına sunulacağı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için iletilen tüm görüş ve önerilerin şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerinin gereği olarak değerlendirildiğini ve öğretim programlarına yansıtıldığını, tekrar görüşülen yeni müfredatın Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçtiğini aktardı.

67 BİDEN FAZLA GÖRÜŞ VE ÖNERİ GELDİ

Yeni müfredat gündemiyle ilgili konuşan Demirli, kamuoyundan gelen görüş ve önerilerin alındığı askı sürecinin tamamlandığını aktardı ve 10 Mayıs tarihine kadar askıda kalan söz konusu taslağa bu süre zarfında 67 bin 284 görüş ve önerinin geldiğini söyledi. Bu süre zarfında taslağın 1 milyon 662 bin 780 kez görüntülendiğini söyleyen Demirli, gelen görüş ve önerilerin yüzde 58'inin öğretmenlere ait olduğunu belirtti. Yeni müfredatın Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayından geçtiğini söyleyen Cihad Demirli, yeni müfredatın gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıfta olmak üzere kademeli şekilde uygulanmaya başlayacağını belirtti.