Öğretmen Tek Yürek etiketi Türkiye gündeminde ilk sırada! Öğretmenler eylemde

İstanbul’da özel bir lisede okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın yabancı uyruklu öğrenci tarafından öldürülmesinin ardından öğretmenler olayı protesto etmek için eylem kararı aldı. Sendikalı öğretmenler eylem yaptı.

Öğretmen Tek Yürek etiketi Türkiye gündeminde ilk sırada! Öğretmenler eylemde

Okul müdürü İbrahim Oktugan’ın öldürülmesi ve eğitimde artan şiddet olayları öğretmenleri harekete geçirdi. Sendikalı öğretmenler bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Öğretmen Sendikaları, iş bırakma eylemi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Çok sayıda okulun eylem sebebiyle boş kaldığı öğrenildi. Sosyal medyada da ‘Öğretmen Tek Yürek’ etiketi Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleşti.

SENDİKALI ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPTI

Eğitimde artan şiddet olaylarını protesto etmek isteyen öğretmenler sendikaların çağrısıyla bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sendikalı öğretmenlerin 10 Mayıs 2024 Cuma (bugün) iş bırakma eylemi gerçekleştireceğini öğrenen veliler çocuklarını okula göndermedi. Eyleme katılım göstermeyen öğretmenlerin öğrencileri ise okula geldi.

ogretmen-tek-yurek-etiketi-turkiye-gundeminde-ilk-sirada-ogretmenler-eylemde.jpg

BAZI OKULLAR BOŞ KALDI

Eğitimde artan şiddet olaylarına karşı tepki için Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen, TÖB-Sen’den öğretmenlere iş bırakma çağrısı geldi. Sendikalı öğretmenlerin iş bırakma eylemine katılmasıyla bugün bazı okullarda eylem sessizliği hakimdi. Sendikalı olmayan öğretmenler ise okullara gelirken öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan’ın fotoğrafını masalara koyarak fotoğrafın önüne karanfiller bırakarak meslektaşını andı.