Türkiye geneli YKS deneme sınavı yapılıyor! Bugünden itibaren başladı

Üniversite sınavına katılım sağlayacak olan adaylar sınava az bir süre kala büyük bir heyecan yaşıyor. Sınava hazırlık devam ederken sınav tarihinin yaklaşmasıyla birlikte YKS sınavı için Türkiye genelinde deneme sınavları yapılıyor.

Türkiye geneli YKS deneme sınavı yapılıyor! Bugünden itibaren başladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla ülke geneline YKS deneme sınavı yapılıyor. Bugün itibarıyla başlayan deneme sınavları Pazartesi gününe kadar devam edecek. Deneme sınavına katılım sağlamak isteyen öğrenciler deneme sınavı için belirtilen tarihlerde saat 10.00-20.00 arasında istedikleri zaman sınava girebilecekler. Deneme sınavlarının sonuçları ise 28 Mayıs tarihinde açıklanacak. İşte detaylar…

YKS İÇİN ÜLKE GENELİNDE DENEME SINAVLARI BAŞLADI

Yükseköğretim Kurumları Sınavına çok az bir süre kaldı. YKS sınavı yaklaşırken sınava katılım sağlayacak olan üniversite adayları için ülke genelinde deneme sınavları başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla başlayan deneme sınavlarına isteyen öğrenciler belirtilen tarih ve saat aralıklarında katılım sağlayabilecek. Bu program kapsamında bugün çevrimiçi Temel Yeterlilik Testi deneme sınavı düzenlenecek. Öğrenciler, ogmmateryal.eba.gov.tr internet adresi üzerinden deneme sınavına erişim sağlayabilecek. Deneme sınavları ayrı günlerde yapılacak.

turkiye-geneli-yks-deneme-sinavi-yapiliyor-bugunden-itibaren-basladi.jpg

SONUÇLAR 28 MAYIS’TA AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan duyuruda öğrencilerin sınava hazırlık süreçlerinde seviyelerini görmeleri ve çalışmalarına yön vermelerini sağlamak için hazırlanan YKS’ye Doğru 2024 sınavındaki sorular alan uzmanları tarafından YKS’nin kapsam bütünlüğü ve soru çeşitliliğine uygun bir şekilde hazırlandı. Bu kapsamda deneme sınavlarında Temel Yeterlilik Testi (TYT) 25 Mayıs Cumartesi, Alan Yeterlilik Testi (AYT) 26 Mayıs Pazar ve Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. Öğrenciler deneme sınavlarına belirtilen tarihlerde 10.00-20.00 saatleri arasında istedikleri zaman katılım sağlayabilecekler. Deneme sınavının sonuçları, sıralama ve puanları ise 28 Mayıs Salı günü açıklanacak.