Yusuf Tekin istifa mı ediyor! İşte yerine gelecek isim

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in istifa edeceği ya da görevden alınacağı iddia edildi. Hatta yerine gelecek isim bile belli.

Yusuf Tekin istifa mı ediyor! İşte yerine gelecek isim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede değişiklik yapacağı yönündeki iddialar Son günlerde çok konuşuluyordu. Kabinede değişecek isimlerden birinin de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin olduğu öne sürüldü. Yusuf Tekin'in ittifakı ya da görevden alınması durumunda yeni milli eğitim bakanının kim olacağı da araştırılmaya başlandı. İddiaya göre Yusuf Tekin'in yerine gelecek isim belli oldu. İşte son dakika kulis bilgisinin detayları…

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin büyük bir hezimete uğraması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem Parti'nin ana kadrosunda hem de kabinede önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Değişecek isimlerden birinin de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin olduğu öne sürülüyor. Kulis bilgilerine göre Yusuf Tekin'in yerine gelecek yeni Milli Eğitim Bakanı bile belli oldu. Peki Yusuf derken istifa edecek mi? Yusuf Tekin'in yerine kim gelecek?

YUSUF TEKİN İSTİFA EDECEKMİŞ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabininde değişiklik yapacağı iddialarının gündeme gelmesi sonrası değişecek bakanlar da merak konusu olmuştu. İddiaya göre Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’de görevden alınacak isimler arasında yer alıyor. Yusuf Tekin'in görevden alınması durumunda yerine gelecek ismin bile bir belli olduğu konuşuluyor. Peki Yusuf Tekin'in yerine kim gelecek?

yusuf-tekin-istifa-mi-ediyor-iste-yerine-gelecek-isim-2.jpg

YUSUF TEKİN’İN YERİNE GELECEK İSİM

Kulis bilgilerine göre Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in görevden alınması ya da istifa etmesi durumunda yerine gelecek olan isim Erzincan valisi Hamza Aydoğdu olarak düşünülüyor. Öğretmen kökenli olan ve 2013-2020 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevini de yürüten Hamza Aydoğdu vali olarak da sevilen bir isim.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen olarak görev yaparak çalışma hayatına başlayan Hamza Aydoğdu ardından bakanlık müşaviri, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük gibi görevler yürüttü. Hamza Aydoğdu ilk olarak 9 Haziran 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla Aksaray Valisi olarak atandı. Hamza Aydoğdu 10 Ağustos 2023 tarihinde ise yine Cumhurbaşkanlığı kararıyla Erzincan valisi olarak görevlendirildi. Evli olan Hamza Aydoğdu'nun 2 çocuğu bulunuyor.