1, 2, 3, 4 Çocuklu Ailelere ZAMLI 8 Bin 895 TL'lik Nakit Destek Başladı! TBMM Onayı ile Verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı TBMM onayı ile çocuk sahibi aileleri 8895 TL'lik nakit destek ödemesi verecek. Ödeme tarihleri bildirildi.

1, 2, 3, 4 Çocuklu Ailelere ZAMLI 8 Bin 895 TL'lik Nakit Destek Başladı! TBMM Onayı ile Verilecek

1, 2, 3, 4 Çocuklu Ailelere ZAMLI 8 Bin 895 TL'lik Nakit Destek Başladı! TBMM Onayı ile Verilecek - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için 2024 yılı sosyal yardımları devam ediyor. Sosyal yardımlar bu yıl zamlı olarak hesaplara yatıyor. Çocuk sahibi ailelerde yüksek ödeme fırsatlarından faydalanan grup arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu aileleri için yapılacak yeni ödemelere ilişkin duyuru yaptı. Şubat ayı sonuna kadar başvuru yapanlara TBMM onayı ile 8.895 TL'lik nakit destek ödemesi verilecek. Peki kimler çocuk yardımı alabilir? Çocuklu ailelere yardım başvurusu nasıl yapılır?

2024 yılı birçok kesim için zam haberleri ile başlamıştı. Asgari ücretliler emekliler memurlar zam miktarlarını öğrendi ve zamlı maaşlarını almaya başladı. Buna ek olarak sosyal yardım alan vatandaşların da aldıkları yardım miktarları değişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şubat ayı itibarıyla zamlı sosyal yardım ödemelerini yatırmaya başlarken yeni bir haber daha geldi. Bakanlık çocuklar ailelere sosyal yardım imkanı sunacak. 1 2 3 4 çocuğu olan aileler başvuru yapmak koşuluyla TBMM onayından geçen yardımdan yararlanabilecek. Peki çocuklar ailelere ne kadar yardım veriliyor?

cocuk-yardimi-1.jpg

BAKANLIKTAN ÇOCUK SAHİBİ AİLELERE SOSYAL YARDIM AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuk sahibi aileleri için sosyal yardım açıklaması yapıldı. Maddi durumu yeterli olmayan, çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorluk çeken binlerce haneye bakanlık tarafından destek ödemesi veriliyor. Dar gelirli ailelere ödenen sosyal yardım miktarı aylık 4 milyar TL'ye kadar yükselirken bunun bir bölümü de SED yardımı olarak çocuk sahibi ailelere ayrılıyor. Hala başvuru yapmayan aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yayınladı. Şubat ayı bitmeden başvurusunu yapanlar Mart ayından itibaren 1 yıl süreyle aylık düzenli sosyal yardım alabilecek.

ZAMLI YARDIM MİKTARI BELLİ OLDU

Çocuklar aileler için verilen SED yardımı ödemesinin zamlı yardım miktarı belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sosyal yardım ödemelerine yüzde 50'ye yakın zam geldiği belirtilirken Sad yardımı ortalama miktarı ise 5330 TL'ye dayandı. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinden faydalanılan çocuk üniversiteye gidiyorsa bu ödeme 8895 TL'ye kadar çıkıyor. Aile Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden çocuk başına kaç TL ödeme yapıldığını öğrenebilirsiniz.

cocuk-yardimi-2.jpg

SED ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI VE BAŞVURU ADRESLERİ

Çocuk başına verilen sosyal yardımlardan olan SED ödemesi başvuru işlemleri e-Devlet'ten ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılabiliyor. Başvuru yapabilmek için hane içindeki kişi başına düşen gelire bakılıyor. Hane geliri Asgari ücretin üçte birinden az ise SED ödemesi onaylanıyor.

Çocuk başına verilen sosyal ve ekonomik destek yardımından sadece çocuklu aileler yararlanabiliyor. İlkokul ortaokul lise ve üniversitede okuyan çocuğu olan ailelerin yanı sıra koruyucu ailelerde sosyal ve ekonomik destek yardımı alabiliyor.