11 haneli TC kimlik numarasına 2500 TL yardım parası PTT’den anında veriliyor

Aile Bakanlığı 11 haneli T.C kimlik numarası ile sosyal yardım parası ödeyecek. PTT'den yapılacak Ödeme için şartlar belli oldu.

11 haneli TC kimlik numarasına 2500 TL yardım parası PTT’den anında veriliyor

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yardımı muhtaç ve dar gelirli vatandaşlara verdiği sosyal yardımları Yılın son ayında da sürdürüyor. Yeni sosyal yardım duyurusu bugün geldi. 2500 TL'lik yardım parası 11 haneli T.C kimlik numarası üzerinden yatacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağlayacağı kış yardımı ödemesi için şartlar ve detaylar da belli oldu. PTT'den 2500 TL Sosyal Yardım almak için e-devlet başvuru ekranı açıldı. İşte Aile Bakanlığı yeni sosyal yardım detayları…

ptt-yardim-1.jpg

AİLE BAKANLIĞINDAN YENİ KIŞ DESTEĞİ BAŞLIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Dar gelirli ve yardıma muhtaç vatandaşlara her ay düzenli sosyal yardım ödemeleri yapmanın yanında dönemsel olarak da birçok sosyal yardım imkanı sunuyor. Bu yardım ödemelerinden biri de Bakanlığın sağladığı kuş desteği ödemeleri oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada kış yardımı yani doğalgaz desteği ödemelerinde miktarın artırıldığını duyurmuştu. Doğalgaz destek ödemesi artık 3500 TL'ye kadar yükseldi. Birçok vatandaş gelir durumuna ve doğalgaz kullanımına göre ortalama 2500 TL'lik yardım alabiliyor.

ptt-yardim-2.jpg

BAKANLIK BAŞVURU ŞARTLARINI AÇIKLADI

Kış desteği için başvuru şartları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyuruldu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre hane içinde kişi başına düşen gelir Asgari ücretin 1/3'ünden az ise kış yardımı için başvuru işlemleri yapılabiliyor. Yine doğalgaz bulunan bölgede ikamet ediyor olmak da bakanlık tarafından aranan başvuru şartları arasında bulunuyor.

ptt-yardim-3.jpg

YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın miktarını arttırdığı ve müjdelediği kış desteği için yardım başvuruları iki şekilde yapılabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları bizzat T.C kimlikle başvuruları kabul ediyor. Dijital ortamda başvurusunu yapmak isteyenler ise başvuru formunu e-devlet aracılığı ile doldurabiliyor. E-devlet'te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan sosyal yardım ve destek ödemesi başvuru formunu dolduranlar aynı zamanda kış desteği için de başvuru yapmış oluyor.

4 AY SÜREYLE ÖDEME YAPILACAK

Doğalgaz tüketim desteği ya da kış yardımı olarak bilinen destek ödemesi vatandaşa 4 ay süreyle yapılıyor. TC kimlik numarası ile başvuru yapan vatandaşlar Aralık ayından itibaren ödemelerini alacak ve mart ayı sonuna kadar bu ödemeler devam edecek. O nedenle Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan doğalgaz faturası ve elektrik faturası gibi giderlerini karşılamakta güçlük çeken vatandaşlar başvuru yaparak kış desteği ödemesi olabilir.