16 milyon emekliye kabineden ikili teklif geldi! Gözler üçlü zirveye çevrildi! En az 7.500 TL maaş alan artık…

16 milyon emekliyi ilgilendiren müjdeli haber kabineden çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan üçlü zirveye işaret ederek en düşük emekli maaşı olan 7.500 TL üzerinden uygulanacak zamlara dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte merak edilen o detaylar…

16 milyon emekliye kabineden ikili teklif geldi! Gözler üçlü zirveye çevrildi! En az 7.500 TL maaş alan artık…

1 Ekime sayılı günler kala gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe paylaştı. 7.500 TL olan en düşük emekli aylığı üzerinden iyileştirme yapılacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı emekliler için şu ifadeleri kullandı: “Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız.”

EMEKLİYE 1 EKİMDE ARA ZAM VAR MI?

Meclisin açılması ile beraber emeklilerin maaşlarında iyileştirme yapılması bekleniyor. Eğer beklendiği gibi Ekim ayında yapılacak görüşmelerde istenen sonuç elde edilirse Kasım yayında tüm emekliler ek zam ile buluşmuş olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcı makamı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı emekli maaşları için son şekli vermeye başladı. 2023 yılının sonuna kadar emekli maaşları beklenti üstünde bir iyileştirme ile karşılanacak.

EMEKLİ İÇİN İLK ADIM “BÜTÇE ÇALIŞMALARI SONRASI…”

emekli-maas-zammi-temmuz-2023.webp

Emekliye ara zam konusu gündemde sıcaklığını korurken Cumhuriyetin 100.yılına özel emeklilere bayram ikramiyesi verilebileceği düşünülüyor. Ancak konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığından resmi bir açıklama yapılmadı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek emeklilerle ilgili en düşük maaş üzerinden iyileştirme yapılması için “Cumhurbaşkanından talimat aldık” açıklamasında bulunmuş ve “bütçe çalışmaları sonrasında ilk adımlar atılacaktır” ifadesini kullanmıştı.

2024 EMEKLİ ZAMMINA İKİLİ FORMÜL!

2024 zamlı emekli maaşları 6 aylık enflasyon verisi üzerinden hesaplanacak. Cumhurbaşkanının talimatı ile refah payı eklenerek en net rakam belli olacak. Emekli maaşına yönelik uygulanacak ara zam formülleri taslak metin üzerinden paylaşıldı. Bu formüller arasında şunlar yer alıyor:

-Seyyanen artış

-Taban maaş artışı/Oransal artış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere son kez seslendiğinde verdiği tarihte manidardı. 2024 Ocak ayına kalmadan sürecin tamamlanacağıni şu sözlerle ifade etmişti: “Emekliye zamda 2024'e kararını vererek gireceğiz. Fazla uzamaz Bakanlarımız çalışıyor.”