16 milyon emekliye tarih verildi: Beklenen seyyanen zam müjdesi geldi! En düşük emekli maaşı artık 10.470 TL…

Emeklinin gözü kulağa zam haberindeydi. Beklenen müjdeli haber sonunda geldi. Emekli maaşlarını iyileştirme üzerine yapılan çalışmalar hızlandırıldı. Toplu sözleşme zammı sonrası emeklinin en düşük maaşı için düşünülen işte o formüller…

16 milyon emekliye tarih verildi: Beklenen seyyanen zam müjdesi geldi! En düşük emekli maaşı artık 10.470 TL…

Memur maaş zammı açıklandı. Toplu sözleşme zammı ardından SSK ve Bağ-kur emeklileri için yeni bir dönem başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuyla ilgili: “En düşük emekli aylığına iyileştirme uygulanacaktır. Cumhurbaşkanından talimat aldık” ifadesini kullandı. Gözler meclisten gelecek yeni açıklamaya çevrildi.

Kulislerde konuşulan ve SGK uzmanları tarafından değerlendirilen bu yeni dönemde emekliler için gündemde olan ilk formül seyyanen artış oldu. 7.500 TL altı emekli aylığı alanlar için seyyanen artış uygulanabilecek.

EMEKLİYE SEYYANEN ARTIŞ YOLU GÖZÜKTÜ!

456-23.jpg

Memura uygulanan 8.077 TL'lik seyyanen artışın bir benzeri için emekliler içinde uygulanabileceği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın düzenlemesi doğrultusunda yeni bir döneme adım atmaya hazırlanıyor. En düşük emekli maaşı ara zam çalışması kapsamında iyileştirme ile emekliliği memnun edecek. Konuyla ilgili son açıklama AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler'den geldi.

EMEKLİ O TARİHTE MAAŞINI ZAMLI ALACAK!

Abdullah Güler konuyla ilgili “Bütçe dengesini bozmadan” diyerek başlattığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Ekim veya Kasım ayı içerisinde tamamlanıp meclise intikal ederse biz de bu konuda hızlı bir çalışma ortaya koyacağız. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığımız bu konuda büyük bir gayret gösteriyor.”

BAKAN ŞİMŞEK: “TALİMATI ALDIK, ÇALIŞMALARA BAŞLADIK!”

Emekli maaş zammı için Bakan Mehmet Şimşek şu ifadeyi kullandı: “En düşük emekli maaşı için Cumhurbaşkanımız bize talimat verdi. Konu hakkında çalışıyoruz. Emeklilerimiz bizim için çok değerli.”

Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamanın hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeyi kullandı:

“Emeklilerle ilgili Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken emeklerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımlar atacağız.”