19 Eylül 2023 gram ve çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatları yükseldi mi? Gözler o gelişmeye çevrildi

Altın fiyatlarını meraklı gözlerle takip eden yatırımcılar için bu hafta hangi gelişmeler çok önemli? 19 Eylül’de altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel altın fiyatları.

19 Eylül 2023 gram ve çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatları yükseldi mi? Gözler o gelişmeye çevrildi

Yurtiçi piyasalar perşembe günkü faiz kararını merakla bekliyor. Ekonomistler Merkez Bankası'nın politika faizini 5 puan artırarak yüzde 30'a çıkaracağını tahmin ediyor. Fed'in önümüzdeki para politikası kurulu toplantısında faiz oranını koruyacağına kesin gözüyle bakılırken, yılın geri kalanında atılacak adımlara ilişkin belirsizlik sürüyor.

Analistler, Banka'nın gelecekteki hareket tarzına ilişkin değerli içgörülerin toplantı sonrası politika metninde ve Fed Başkanı Jerome Powell tarafından yapılan açıklamalarda bulunabileceğini öne sürüyor.

FAİZ ARTIRIMI NE KADAR OLACAK?

6501c63e4e3fe10f94d3c815.webp

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamanın Haziran 2024 toplantısında olası bir faiz indirimini öngördüğünü belirtiyor. Bununla birlikte, Federal Rezerv'in 2024 yılı için gevşeme planlarının kapsamı belirsizliğini koruyor. Haziran toplantısında yüzde 36 olasılıkla 25 baz puanlık bir faiz indiriminin gerçekleşeceği öngörülüyor. Buna karşılık, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen geçtiğimiz günlerde ABD ekonomisinin bir gerileme dönemine girdiğine dair herhangi bir belirti görmediğini ifade etti. Bununla birlikte, Kongre'nin hükümet faaliyetlerini sürdürmek için yasa çıkarmakta zorlanmasından endişe duyduğunu, zira bunun ekonomik ivmeyi yavaşlatabileceğini ifade etti.

ABD'deki uzun vadeli mali zorlukları ele almaya odaklanan Peter G. Peterson Vakfı'nın İcra Direktörü Michael Peterson, ulusal borçtaki sürekli artışın altını çizdi. Peterson, politika yapıcıların Amerikalıların karşılaştığı gerçek mali sorunları çözmekte başarısız olan partizan tartışmalara girmek yerine temel borç meselesini ele almaya öncelik vermeleri gerektiğini vurguladı. Haziran ayındaki borç limiti hesaplaşmasının ardından 32 trilyon dolarlık borç limiti aşıldı.

19 EYLÜL 2023 GRAM ALTIN KAÇ LİRA?

Altın fiyatları, doların altı ayın zirvesinden hafif bir geri çekilme yaşamasıyla, büyük merkez bankalarının yaklaşan para politikası toplantıları öncesinde son iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı. ABD Merkez Bankası (Fed) bu önemli toplantıları bu hafta başlatacak. Şu anda spot piyasada altının ons fiyatı $1930'dan işlem görüyor. Ayrıca altının gram fiyatı 1678 liradan, çeyrek altın ise 2.748 liradan satılıyor.