2023 SSK Bağ-Kur emekli ikramiyesi tarihleri! Bakan müjdeyi verdi emekli tahsis numarasına göre başlıyor!

Emekli ikramiyesi son dakika gelişmeleri… Bakan Işıkhan emekliye müjdeyi verdi. Emekli ikramiyesi ödeme tarihleri emekli tahsis numarasına göre belli oldu.

2023 SSK Bağ-Kur emekli ikramiyesi tarihleri! Bakan müjdeyi verdi emekli tahsis numarasına göre başlıyor!

2023 SSK ve bağ-kur emekli ikramiyesi ödeme tarihleri ay başında bu yana en çok araştırılan konular arasında yer alıyordu. Cumhuriyetin 100 yılına özel olarak verilen Cumhuriyet ikramiyesi ödemelerine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son dakika açıklaması yaptı. Peki emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? 5000 TL bayram ikramiyesi ne zaman emeklinin hesabına yatacak? İşte SSK bağ-kur ve memur emeklisi için emekli tahsis numarasına göre 5000 TL ikramiye ödeme tarihleri…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrası emekli ikramiyesi ödeme tarihleri milyonlarca emekli vatandaş tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. Emekli ikramiyesi, cumhuriyetin 100 yılına özel olarak tek sefere mahsus olacak şekilde verilecek. Çalışmayan SSK bağ-kur ve memur emeklisi ile dul ve yetim aylığı alanlar, Şehit yakınları ve Gaziler bayram ikramiyesi olabilecek. Peki 5000 TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek soru işareti emekli ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu? Az önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan açıklama geldi. İşte emekli tahsis numarası sonuna göre emekli ikramiyesi ödeme tarihleri…

emekli-ikramiyesi-odeme-tarihleri-1.png

5000 TL EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde geçtiğimiz haftalarda yapılan kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan soruları cevaplamıştı. En çok merak edilen sorulardan biri de emekli Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi olmuştu. Bakalım Vedat Işıkhan bu soruyla ilgili olarak ödemelerin Kasım'ın 15'ini geçmeyecek şekilde tamamlanacağını duyurmuştu. Emekli Cumhuriyet ikramiyesi ödemeleri emekli tahsis numarasına göre sıra ile yapılacak. O sebeple bu hafta başından itibaren Cumhuriyet ikramiyesi ödemelerinin başlaması bekleniyor.

emekli-ikramiyesi-odeme-tarihleri-2.jpg

HANGİ EMEKLİLER CUMHURİYET İKRAMİYESİ ALABİLİYOR?

Emekli Cumhuriyet ikramiyesi ödemeleri kapsamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce açıklanmıştı. Emekli olup fiilen çalışmaya devam etmeye emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar, şehit yakınları, Gaziler Cumhuriyet ikramiyesi olabilecek. Normal şartlarda emeklilere yılda 2 defa bayram ikramiyesi veriliyor dini bayramlar öncesinde ödeme yapılıyordu. Emekli Cumhuriyet ikramiyesi ise tek sefere mahsus olmak üzere verilecek. Cumhuriyetin 100. Yılı Dolayısıyla ödenecek olan cumhuriyet ikramiyesi 5000 TL olarak belirlendi. Bu hafta itibariyle de ödemelerin emeklinin tahsis numarasına göre sırası ile hesaplara geçeceği tahmin ediliyor.