2024 Ocak emekli zammı SON DAKİKA! 7500 TL maaş alan emekliye güzel müjde geldi

2024 SSK ve bağ-kur emekli maaş zammı son dakika gelişmesi. 7.500 TL maaş alan emekliye güzel haber geldi. İşte en düşük emekli maaşı zammı oranları…

2024 Ocak emekli zammı SON DAKİKA!  7500 TL maaş alan emekliye güzel müjde geldi

Emekliler dört gözle 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasını ve yeni maaş zammı oranlarını öğrenmeyi bekliyor. SSK ve bağ-kur emekli maaşı zammı 6 aylık enflasyon doğrultusunda yapılacak ancak ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı refah faiz almada var. Şu ana kadar 4 aylık veri belli oldu. 4 aralık Pazartesi günü kasım ayı enflasyon verilerinin de açıklanması ile beraber 5 aylık maaş zammı oranları netleşmiş olacak. Gelen son dakika haberine göre ise 7500 TL maaş alan emeklinin yüzü gülecek. Çünkü en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili yeni gelişmeler var.

2024 SSK bağ-kur emekli maaş zammı ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde kabine toplantısında önemli açıklamalarda bulunmuştu. 5000 TL emekli ikramiyesi müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda yılbaşı için emeklilere Umut verecek ifadeler kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında yılbaşında emeklilerin refah düzeyini iyileştirmek için gereken sorumluluğu alacaklarını söylemişti. SSK ve bağ-kur emekli maaşı zammı için 6 aylık enflasyon verisi bekleniyor. Ancak en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili yeni gelişmeler var. İşte en düşük emekli maaşı zammı son dakika gelişmeleri…

ocak-2024-emekli-zammi-1.jpg

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ 6 AYLIK VERİYİ BEKLİYOR

SSK ve bağ-kur emeklisi olan vatandaşlar 6 aylık enflasyon verisinin açıklanmasını bekliyor. Şu ana Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 4 aylık veri açıklandı ve zam oranı yüzde 29'un üstünde çıktı. 4 aralık Pazartesi günü ise 5 ayın verisi de açıklanmış olacak. 6 aylık enflasyon verisinin kesin olarak belli olacağı tarih 4 Ocak 2024 olarak biliniyor. Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan refah payı zammının da 4 Ocak'ta belli olması bekleniyor.

SSK ve bağ-kur emeklisine yapılacak maaş zammı için tahminlerde var. Uzmanlara göre yerel seçimlerinde yaklaşması nedeniyle Ocak 2024 emekli zammı yüzde 50'ye yakın olacak. Zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’da bu yönde bazı açıklamalarda bulunmuştu.

7.500 TL MAAŞ ALAN EMEKLİYE SEVİNDİRİCİ HABER

Açıklanması beklenen diğer bir zam oranı ise en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili. 7500 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşının artacağı düşünülüyor. Ocak 2024 itibarıyla en düşük emekli maaşına yapılacak zam ise 5.000 TL seyyanen zam olacak. Şu anda kulüplerde emekli maaşlarına yapılacak artışın 5.000 TL'yi bulacağı konuşuluyor. Böylelikle 7.500 TL alan emekliler yılbaşından itibaren 12.500 TL almaya başlayacak.

ocak-2024-emekli-zammi-3.jpg

YILBAŞI İKRAMİYESİ DE BEKLENİYOR

Ancak emekli vatandaşlar çok mağdur olduklarını dile getirerek hükümetten yeni adımlarda bekliyor. Emeklinin beklentisi Ocak 2024'te maaşlara Yılbaşı ikramiyesinin eklenmesi. 5.000 TL Cumhuriyet ikramiyesi gibi yılbaşında da bir ikramiye ödemesi yapılması talep edilirken kulislerde ise bu talebin karşılanabileceği konuşuluyor.