2024'te 1 dolar kaç TL olacak? Kara haber geldi

2024'te 1 dolar kaç TL olacak? Dolar kurunda yaşanan artışların ardından bundan sonraki rakamlarda merak konusu olmuştu. Anket sonuçları belli oldu.

2024'te 1 dolar kaç TL olacak? Kara haber geldi

Dolar kuru yükselmeye, Türk Lirası ise değer kaybetmeye devam ediyor. 2023 yılında dolar kuru 30 TL sınırına kadar dayandı. Peki 2024'te 1 dolar ne kadar olacak? Reuters, yaptığı yeni Anketin sonuçlarını yayınladı. Dolar kurunun 2023'teki kayıplarını Yeni yılda telafi edeceği düşünülüyor. 1 doların geleceği rakam ise herkesin Ağzını açık bırakacak.

ABD Merkez Bankası'nın önümüzdeki yıl faiz indirimi yapacağınız sinyalleri gelmeye başladı. Uzmanlara göre Türk lirası faiz indirimi kararları sonrası dolar karşısında hafif bir yükselişle yola başlayabilir. Diğer yandan Reuters tarafından yapılan yeni anket sonuçları da yayınlandı. 45 stratejist arasında yapılan anket sonuçlarına göre 2024 yılında dolar kurunda artış sürecek ancak Türk Lirası da bir miktar değer kazanacak. Türk lirasının kayıplarını telafi edeceği tahmin ediliyor.

1 DOLAR 1 YIL SONRA NE KADAR OLACAK?

Yılbaşı namu yana Türk Lirası dolar karşısında neredeyse %35 oranında değer kaybı yaşadı. Merkez Bankası yönetiminin değişmesi ile birlikte faiz artışı kararları alınmaya başlarken doların gidişatı biraz da olsa yavaşlatıldı. Şimdi ise gözler 2024 yılına çevrildi. Reuters haber ajansı tarafından yapılan Anketin sonuçlarına göre dolar 1 ay sonra 28,9 TL seviyelerine yükselecek. 3 ay sonra doların 30 TL olması beklenirken 6 ay sonra ise 31,66 seviyelerinde işlem göreceği tahmin ediliyor. Doların 1 yıl sonra geleceği rakam ise 33 TL olacak.