4D'li taşerona çifte müjde! 900 bin taşeron işçiye hem kadro geliyor hem de 4.646 TL ikramiye

4D’li taşerona çifte Müjde geldi. Taşeron işçiye hem kadro müjdesi verildi hem de ikramiye müjdesi.

4D'li taşerona çifte müjde! 900 bin taşeron işçiye hem kadro geliyor hem de 4.646 TL ikramiye

900 bin Taşeron işçi kadro düzenlemesi için torba yasayı bekliyor. Aralık ayının gelmesi ile birlikte 4D’li taşeron işçilere yeni müjdeler geldi. Taşeron işçi hem kadro düzenlemesi ile hem de ikramiye ödemesi ile sevinecek. Az önce açıklama yapıldı. Torba yasa ile taşerona kadro düzenlemesi geliyor. Ayrıca Taşeron işçinin ilave tediye ödemeleri için tarihlerde belli oldu.

Taşerona kadro son dakika gelişmeleri yüzbinlerce işçi tarafından yakından takip ediliyor. Düzenlemenin ikinci torba yasa ile birlikte hayata geçmesi 900 bin Taşeron işçinin kadroya alınması bekleniyor. Bir yandan da Aralık ayının gelmesiyle beraber taşeron işçiye ikramiye ödemeleri de merak ediliyordu. Milyonlarca işçinin heyecanla takip ettiği İlave tediye ödemelerine ilişkin son dakika açıklaması geldi. Peki taşerona ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak? Taşerona ilave tediye 2. Taksit ödemeleri ne zaman?

taserona-kadro-1.jpg

TAŞERONA İLAVE TEDİYE ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU

Taşeron işçiye ikramiye ödemeleri Aralık ayının gelmesi ile birlikte yoğun bir şekilde araştırılıyordu. 23 Haziran'da ilk taksit ödemesi yapılan ilave tediye ödemelerinin 2. Taksit ödemeleri de Aralık ayında yapılacak. Günlerdir beklenen ikramiye ödemelerine ilişkin tarihler açıklandı. Yaklaşık 700.000 kamu işçisinin yararlanacağı İlave tediye ödemeleri Aralık ayında gerçekleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ödemeleri ilişkin net tarihleri de duyurdu. 4d'li taşeron işçilere 2. Taksit ödemeleri 18 Aralık'ta yapılacak.

TAŞERONA İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ KAÇ TL?

Peki taşeron işçiye ne kadar ikramiye ödenecek? Asgari ücretli bir işçinin 13 günlük ödemesi brüt olarak hesaplanarak İlave tediye ödemesi yapılıyor. 13 günlük ödeme brüt 4336 liraya geliyor. Bu ödemenin net miktarı ise 3100 TL oluyor.

Ancak taşeron işçilerin maaşları asgari ücrete göre bir miktar daha yüksek oluyor. Maaşı brüt 15 bin TL olan bir işçiye yapılacak olan ödeme 4.646 TL'ye ulaşıyor. Kamu işçileri ise 52 Gün üzerinden tediye ödemesi alıyor. Bu yıl en az brüt 17347 lira alması gereken kamu işçilerine verilecek olan net Ödeme ise 12.401 TL ikramiye oluyor.

taserona-kadro-2.jpg

900 BİN TAŞERONA KADRO GELECEK Mİ?

Taşeron işçilerin gündemindeki diğer bir konu ise taşerona kadro düzenlemesi. Geçtiğimiz aylarda binlerce taşeron işçi kadroya alınmıştı. Şimdi ise 900.000 Taşeron işçi kadro düzenlemesi bekliyor. Peki 900 bin taşeron işçiye kadro gelecek mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Henüz bu konuda bir açıklama yapmadı. Ancak Sosyal Güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamalara göre taşerona kadro düzenlemesi torba yasada yer alacak. Önümüzdeki günlerde detaylı bilgilendirmenin yapılacağı tahmin ediliyor.