5 bin lira ikramiye alamayanlara önemli haber: Bu yöntemle ikramiye alabilirsiniz

5000 lira emekli ikramiyesi alamayanlara haber var. Bu yöntemi deneyerek hemen siz de ikramiye alabilirsiniz.

5 bin lira ikramiye alamayanlara önemli haber: Bu yöntemle ikramiye alabilirsiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak 5.000 TL’lik emekli ikramiyesi ödemesini geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. 5.000 lira ikramiye çalışmayan emeklilere ödendi çalışan emekliler ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan emekliler ödeme alamadı. Ancak 5.000 TL ikramiye için yeni gelişmeler var. Çiftçi ve esnaf emeklileri için de ikramiye ödemesinin yolu açılıyor.

Emekli maaşı alan vatandaşlar ne yazık ki geçim sıkıntısı ile boğuşmaya devam ediyor. 7500 TL maaşların hiç değişmemesi ve emekliye yapılan zamların düşük kalması vatandaşı zor duruma sokarken cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir jest gelmişti. Ancak bu ikramiye ödemesi de bazı emeklilere ödenmedi. Sadece çalışmayan emeklilere ve tek sefere mahsus olarak açıklanan emekli 5000 TL ikramiye ödemesi ile ilgili mağdur olan çok sayıda emekli vatandaş vardı. Hem çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan emekliler hem de yıllardır şirketi tasfiye halinde olan emekliler şirket ortağı olduğu gerekçesiyle ikramiye ödemesinden yararlanamamıştı. Emekli ikramiyesi alamayan emekliler için hükümet yeni bir formül üzerinde çalışmaya başladı.

5000 TL İKRAMİYE ALAMAYAN EMEKLİYE YENİ FORMÜL

5000 TL ikramiye ödemesini kaçıran emekliler için çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı yeni bir formül üzerinde çalışıyor. Gelen son bilgilere göre bakanlık yeni bir tebliğ yayınlamaya hazırlanıyor. Bu yeni tebliğiyle birlikte çalışan emekli ve çalışmayan emekli tanımı yeniden yapılacak. Çalışan emekliden neyin kastedildiği bu tebliğ sayesinde daha net olarak aktarılacak. Böylece esnaf ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan emeklilere de ikramiye yolu açılmış olacak.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

5000 TL ikramiye ödemesi düzenlemesi için hazırlıkların başladığı öğrenildi. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bu konuda hem ziraat odasından hem de esnaf ve sanatkarlar odasından çağrı gelmişti. Emeklilerin mağdur olmaması için yeni bir düzenleme talebinde bulunan odalar bu açıklamaları ile birlikte bakanlığı harekete geçirdi. Bakanlık şimdi emekliye yeni bir düzenleme çıkararak 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesinin kapsamını genişletmeyi planlıyor.