5 milyon memura müjde! Yargıtay kararı ile erken emeklilik açıklaması geldi

Erken emeklilik müjdesi bu defa 5 milyon memura geldi. Yargıtay karar aldı, SGK açıkladı. İşte memura erken emeklilik formülü…

5 milyon memura müjde! Yargıtay kararı ile erken emeklilik açıklaması geldi

5 milyon memura erken emeklilik müjdesi Yargıtay’dan geldi. Milyonlarca kamu çalışanı için emeklilik yolu açıldı. Yargıtay kararı ile erken emeklilik hakkı çıkarken SGK’da karar sonrası bir genelge yayınlayarak detayları aktardı. Bu karara göre memurlar da SSK ve Bağ-Kurlular gibi borçlanma ve isteğe bağlı sigorta hakkında yararlanabilecek. Borçlanma yapan memurların borçlandıkları süre artık emeklilik hesaplamasına dahil edilecek. İşte memura erken emeklilik detayları…

Milyonlarca memur için Yargıtay'dan önemli karar çıktı. 3 milyonun üzerinde memur ve 2 milyona yakın sürekli işçi için SGK'da yeni bir genelge yayınladı. Artık kamu çalışanları içinde erken emeklilik yolu açılıyor. SSK ve bağ-kurlu çalışanlarda olduğu gibi kamu çalışanlarında da borçlanma ve isteğe bağlı sigorta başta olmak üzere birçok haktan faydalanmak Yargıtay kararı ile mümkün hale geldi. SGK'dan yayınlanan genelgede detaylar da ortaya çıktı. Bu haktan faydalanmak için en az 10 yıl memur olarak çalışmak ve Görevinden Kendi isteğiyle ayrıldıktan sonra isteğe bağlı Sigorta girişi yaptırmak gerekiyor.

SİGORTA BAŞLANGICI ÖNE ÇEKİLEBİLİYOR

2008 yılında Ekim ayından sonra ilk defa memur olarak göreve başlayan SSK ve bağ-kur kapsamındaki sigortalılar memur olduktan sonra sigorta başlangıç tarihini öne çekebiliyor. Askerlik öğrencilik ve yurt dışı hizmet borçlanması yapılarak artık memurların da emeklilik yaşı erkene alınıyor. Memurların borçlandıkları bu süre emeklilik hesabı yapılırken dikkate alınırken aynı zamanda sigorta giriş tarihinde öne çekiyor. Emekli olduktan sonra bir memur Kapında çalışmaya devam ederse destek primi memur maaşından kesiliyor. Ayrıca bu primler emeklilik üzerinde de bir etki sağlamıyor.

erken-emeklilik-1.jpg

SGK'YA BAŞVURU YAPMAK GEREKİYOR

Yargıtay kararı üzerine SGK'dan da Memurlara erken emeklilik konusunda bir genelge yayınlandı. Alınan karara göre 10 yıl memur olduktan sonra kendi isteğiyle memuriyeti bırakıp isteğe bağlı sigortaya yaptıran kişiler erken emeklilik hakkı elde ediyor. Ancak SGK'ya Memuriyetten istifa ettikten sonraki 3 ay içinde yazılı dilekçe ile başvuru yapmak gerekiyor. Süreyi kaçıranlar bu haktan yararlanamıyor.

Yine ekmek 2008 sonrası memuriyete başlayan ve öncesinde çalışıp sigortalılığı olanlar Borçlanma ile bu süreyi de emeklilik hesabına ekletebiliyor.