500 TL ve 1000 TL Banknotlar GELİYOR! Tarih Belli Oldu

TL'de değer kaybı hız kesmeden devam ederken az önce resmi açıklama yapıldı. 500 TL ve 1000 TL'lik banknotlar geliyor. Ünlü Ekonomist yeni banknotların çıkış tarihini duyurdu.

500 TL ve 1000 TL Banknotlar GELİYOR! Tarih Belli Oldu

Türk lirasının değer kaybı Yeni yılda da devam ediyor. O sebeple bir süredir 500 TL'lik ve 1000 TL'lik banknotların çıkacağı yönünde iddialar vardı. Profesör Doktor Şenol Babuşcu da geçtiğimiz günlerde neden yeni banknotların basılması gerektiğini açıklamıştı. Bugün de Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bir an önce 500 TL'lik ve 1000 TL'lik banknotların basılması gerektiğini dile getirdi.

500 TL'LİK VE 1000 TL'LİK BANKNOTLAR NE ZAMAN BASILACAK?

Profesör Doktor Şenol Babuşcu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Seçim öncesi banknot hazırlıklarının yapıldığını fakat genel seçimler nedeniyle ertelendiğini söylemişti. Genel seçimlerin hemen ardından bir de yerel seçimlerin gündeme geldiğini belirten Babuşçu, yerel seçim sonrası için hala iddiasının arkasında olduğunu düşün dile getirdi. Yerel seçimden sonraki 3 ay içinde hükümetin 500 TL'lik ve 1000 TL'lik banknotlar basacağını söyleyen Babuşçu, nisan mayıs haziran aylarında beklediğini dile getirdi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ BİR AN ÖNCE BASIN ÇAĞRISI YAPTIM

500'lük ve 1000 TL'lik banknot basımı ile ilgili bugün özgür Demirtaş'tan da önemli bir açıklama geldi. X hesabından hükümete çağrıda bulunan Özgür Demirtaş, uzun süredir bu çağrıyı yaptığını belirterek bir an önce yeni banknotların basılması gerektiğini savundu. Özgür Demirtaş Seçimden sonra zaten 500 TL'lik ve 1000 TL'lik banknotların basılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Uzun süredir çağrıda bulunuyorum:

500 ve 1000 TL’lik banknot basın diye.

Seçim sonrası zaten MECBUR yapacaksınız.

Neyi bekliyorsunuz?”