7 bin 608 TL para yardımı yapılacak! SGK'dan flaş açıklama

SGK'dan flaş açıklama geldi. 7608 TL para yardımı yapılacak. Başvuru şartları ve detaylar belli oldu.

7 bin 608 TL para yardımı yapılacak! SGK'dan flaş açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından birçok kişiye sosyal yardım parası yatıyor. Engelliler, bakıma muhtaç kişiler, 65 yaş üstü vatandaşlar ve öğrenciler devletten düzenli sosyal yardım alabiliyor. Aile Bakanlığı 1 yeni yardıma daha imza atmaya hazırlanıyor. SGK'dan flaş bir son dakika açıklaması geldi. Kronik hastalığı olan kişilere 7.608 TL aylık maaş bağlanacak. Başvuru şartları ve detaylar netleşti.

Devlet, engelli hasta yaşlı bakıma muhtaç bir çok vatandaşa sosyal yardım ödemesi veriyor. Özellikle kronik hastalıkla mücadele eden ve hayat şartları zor olan bireylere de devletten sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Sosyal güvence altında olan ve devletten destek alan vatandaşların yaşam şartları iyileşiyor. Aile Bakanlığı Kronik hastalığı olanlara yönelik yeni yardım programına ilişkin açıklama yaptı. SGK aracılığıyla yapılan açıklamada başvuru şartları ve detaylar paylaşıldı.

KRONİK HASTALIĞI OLANLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLECEK

Kronik hastalığı olan kişilere devlet tarafından yeni bir yardım programı başlatıldı. Tüberküloz ve SSPE gibi kronik hastalığa sahip vatandaşlar başvuru yapmaları durumunda her ay düzenli olarak 7608 TL maaş alabilecek. Devlet bu ödemeleri vatandaşların yaşam şartlarını kolaylaştırmak ve iyileşmek için verecek.

YARDIM PARASI BAŞVURU ŞARTLARI

Aile Bakanlığı tarafından başlatılan ve SGK aracılığı ile yapılacak olan yardım parası için başvuru şartları ve başvuru süreci de belli oldu. Başvuru sahiplerinin mutlaka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelletti heyetinden geçmesi gerekiyor.

Ayrıca başvuru yapacak olan kişilerin tam teşekküllü hastaneden alınmış bir sağlık raporu ve Halk Sağlığı yönetim sistemine kayıtlı olması şartı aranıyor.

Başvurular kişinin yaşadığı yerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığıyla yapılıyor. Ayrıca başvurusu onaylananlar ve yardım parası alanlar düzenli sağlık kontrollerinden geçiyor hastalık durumları güncel tutuluyor.

HANGİ HASTALIKLARA YARDIM PARASI VERİLİYOR?

Kronik hastalık yardımı olarak bilinen bu yardım parası tüberküloz ve SSPE hastalarına veriliyor. Bunun dışında devlet silikozis hastaları için de ayrı bir yardım programı yaptı. SGK'nın resmi internet sitesini ziyaret ederek yardım programlarına ilişkin detaylı bilgi alabilirsiniz.