7000 TL ödeme hesaplara yatırılıyor! Mayıs ayı ödemeleri başlıyor

Evde bakım maaşı ödemelerinde Mayıs ayı içerisindeki araştırmalar sürüyorç Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemeleri hesaplara yattı mı, evde bakım maaşı ödemeleri ne zaman yatacak gibi sorulara yanıt aranıyor.

7000 TL ödeme hesaplara yatırılıyor! Mayıs ayı ödemeleri başlıyor

Her ay hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili Mayıs ayı içerisindeki araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemeleri hesaplara yattı mı sorusuna yanıt aranırken evde bakım maaşının yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyenler ödemelerini nasıl sorgulayacaklarını da merak ediyor. 2024 Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemeleri hesaplara yattı mı? Evde bakım maaşı ödemeleri ne zaman yapılacak Mayıs? Evde bakım maaşı ödemesi nasıl ve nereden sorgulanır? İşte tüm merak edilenler…

HER AYIN 15-31’İNDE HESPALARA YATIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine evde bakım maaşı ödemesi yapıyor. Bu destek ödemesi ile ilgili merak edilen detaylar araştırılıyor. Her ayın 15-31’i arasında yapılan evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili araştırmalar sürüyor. Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemeleriyle ilgili de merak edilen sorular yanıt buluyor. Mayıs ayında evde bakım maaşı ödemeleri hesaplara yattı mı merak ediliyor. Nisan ayında evde bakım maaşı ödemeleri Ramazan Bayramından önce yani 10 Nisan tarihinden öncesinde başlamıştı.

7000-tl-odeme-hesaplara-yatiriliyor-mayis-ayi-odemeleri-basliyor.jpg

KAMUOYUNA BİLGİ VERİLİYOR

Her ay hak sahiplerinin hesabına yapılan evde bakım maaşı ödemeleriyle ilgili Mayıs ayı ödeme bilgileri araştırılıyor. 2024 Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemeleri hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak soruları arama motorlarında yer almaya devam ediyor. Evde bakım maaşı genellikle her ayın 15’i ila 31’i arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandığında kamuoyunu bilgilendirmek üzere açıklama yapıyor.

7000-tl-odeme-hesaplara-yatiriliyor-mayis-ayi-odemeleri-basliyor-001.jpg

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı ödemesi e-Devlet sistemi üzerinden veya SMS ile sorgulanabiliyor. e-Devlet üzerinden ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ sayfasından T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile evde bakım maaşı ödemenizi sorgulayabilirsiniz. Ayrıca SMS ile de sorgulama yapabilirsiniz. SMS ile sorgulama yapmak için BAKIYE yazıp 4747’ye SMS göndererek sorgulama yapabilirsiniz. Evde bakım maaşı ödemeleri illere göre farklı tarihlerde yapılmaktadır. Bu sebeple ödemelerde illere göre tarih değişikliği olabilir ve ödemeler birkaç gün sürebilir. Evde bakım maaşı, ağır engelli raporu olan, rahatsızlığı sebebiyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma vb. ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara verilmektedir. Evde bakım maaşı yapılan yeni zamla Ocak-Temmuz dönemi için 7 bin 608 TL’ye yükseldi.