7500 TL emekli maaşı alanlar dikkat! Düşük maaş dönemi bitiyor

7.500 TL emekli maaşı alan SSK ve bağ-kur emeklisi için müjde geldi. Artık düşük maaş dönemi tarihe karışıyor. En düşük emekli maaşı zam hesabı yapıldı.

7500 TL emekli maaşı alanlar dikkat! Düşük maaş dönemi bitiyor

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş Ocak 2024 maaş zammı için geri sayıma devam ediyor. SSK ve bağ-kur emeklisi temmuzda bulamadığı yüksek zam oranlarını Ocak ayında bulacağını düşünüyor. AK Parti yönetiminden gelen açıklamalar da bu yönde oldu. Şimdiden en düşük emekli maaşı zammı hesapları başladı. Milyonlarca emekliye müjde de geldi. 7.500 TL maaş dönemi tarihe karışıyor. Yeni en düşük emekli maaşı rekor olacak. 5 haneli en düşük emekli maaşına hazır olun. Çünkü ocakta Sil Baştan yeni hesaplar yapılacak.

Emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri 15 milyondan fazla emekli vatandaşın her gün olduğu gibi bugün de gündeminde yer almaya devam ediyor. Özellikle Temmuz ayında emeklilere düşüp gelen maaş zammı nedeniyle milyonlarca vatandaş mağdur olmuştu. Hatta birçok kişinin maaşı hiç değişmedi. En düşük emekli maaşı zammı bu defa nasıl olacak sorusuna yanıt araştırılıyor. Özellikle en düşük emekli maaşını artış yapılması için seyyanen zam çağrıları yapılıyor. Peki emekli maaşlarına zam gelecek mi? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar kaç TL olacak?

en-dusuk-emeki-maasi-1.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ZAMMI SON DAKİKA

7.500 TL maaş alan emekliler ocak ayını iple çekiyor. Temmuz ayında beklendiği kadar yüksek zam olmayınca milyonlarca emekli vatandaş mağdur olmuştu. Hükümet kanalından yapılan açıklamalara göre ocakta emekli zammı emekliyi tatmin edecek kadar yüksek olacak. Yeni zam haberleri gelmeye devam ederken emekli maaş zammına ilişkin son tahminler gündeme bomba gibi düştü. Al çünkü en düşük emekli maaşına rekor zam gelecek. Konu ile ilgili açıklama Az evvel yapıldı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

7.500 TL EMEKLİ MAAŞI TARİHE KARIŞIYOR

En düşük emekli maaşı zammı hesaplama konusu sosyal medyanın da gündeminde. Hükümetten yapılan açıklamalara göre en düşük emekli maaşı zammı hesaplamaları başladı. Buna göre beklenen seyyanen zam oranı 3.000 TL ile 4000 TL arasında oldu. Uzmanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarına bakıldığında Yeni dönemde en düşük emekli maaşının 5 haneli olacağının Kesin olduğunu söylüyor. Ocak itibarıyla beklenen en düşük emekli maaşı ise 11.500 TL ile 12.500 TL arasında değişiyor. Ancak emekli maaşlarına daha yüksek oranda bir zam da yapılabilir. Yerel seçimler bu konuda belirleyici olacak.

en-dusuk-emeki-maasi-2.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI EN AZ 12.500 TL

Birçok SGK uzmanı ise yaklaşan yerel seçimleri gerekçe göstererek hükümetin elini taşın altına koyacağını konuşuyor. Uzmanlara göre en düşük emekli maaşı Yeni yılda en az 12.500 TL olacak. Ncak kesin konuşmak ve net rakamları açıklamak için Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan enflasyon verilerinin yayınlanmış olması gerekiyor. En düşük emekli maaşına ne kadar zam geleceği 4 Ocak 2024 tarihinde enflasyon rakamlarının açıklanması ile netleşecek.