7600-8100-9000 TL maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi bayram edecek! En az yüzde 45 maaş zammı

SSK ve bağ-kur emeklisini bayram ettirecek son dakika haberi… En az yüzde 45 maaş zammı geliyor. 7600-8100-9000 TL maaş artık tarihe karışıyor.

7600-8100-9000 TL maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi bayram edecek! En az yüzde 45 maaş zammı

SSK ve bağ-kur emeklileri Ocak ayında maaşlarına yapılacak artışı için enflasyon verilerini ve refah payına ilişkin haberleri yakından takip ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketi tahminleri Geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu anket sonuçları aynı zamanda Ocak 2024 emekli zamları konusunda da büyük ipuçları taşıyordu. Merkez Bankası anket sonuçlarına göre ocakta emekli maaşlarına beklenen zam oranları netleşti. Peki 2024 ocak emekli zammı ne kadar olacak? Ocakta 7600-8100-9000 TL emekli maaşı kaç TL’ye çıkacak?

SSK ve bağ-kur emeklisi 2024 Ocak zammı haberlerine kilitlenmiş durumda. Son olarak Temmuz ayında maaş zammı alan emekliler aradığını bulamamış ve bu nedenle de ek zam beklentisi içine girmişti. Bir süredir emekli maaşlarına Araz zam geleceği yönünde iddialar konuşuluyordu. Ancak bu iddialar gerçek çıkmadı ve emekliye sadece 5.000 TL'lik bayram ikramiyesi açıklandı. Şimdi gözler Ocak 2024 emekli zammı için yapılan hesaplamalara çevrildi. Ocakta emekli maaşlarına hem refah payı zammı hem de enflasyon farkı zammı bekleniyor. Peki emekli maaşları ne kadar olacak? Ocak 2024 emekli zammı ve son dakika gelişmeleri haberimizde…

emekli-zammi-1.jpg

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE EN AZ ZAM ORANI YÜZDE 45 OLACAK

SSK ve bağ-kur emeklileri Ocak 2024 zammı için geri sayımı devam ederken yeni ipuçları da geliyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyon verileri doğrultusunda emeklilere maaş zammı yapılacak. Şu ana kadar 4 aylık veri açıldı klanda ancak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yıl sonu enflasyon tahminleri de duyuruldu. Merkez Bankası'nın açıkladığı yıl sonu enflasyon tahmini göre emekliye gelecek en az zam oranı yüzde 39,62 olacak.

Enflasyon zammı olarak yüzde 39,62 zam oranlarını cebine koyacak olan emeklilere Bir de refah payı sürprizi gelecek. Refah payının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenmesi bekleniyor. Yapılacak olan refah Payı zammı ile birlikte Emekliye yapılacak zam oranlarının en az yüzde 45'e yükseltileceği konuşuluyor.

emekli-zammi-2.jpg

ÇALIŞMA BAKANI MÜJDE VERMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise Geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yapmıştın.10 memur ve memur emeklisi maaş zammı ile ilgili konuşan bakan Vedat Işık Han yılbaşında zam oranlarının yüzde 50'ye yakın olacağını duyurmuştu. Memur bey memur emeklisine Bu oranlarda bir artış yapılması ile beraber SSK ve bağ-kur emeklisinden de bu yönde talep gelecek.

SSK ve bağ-kur emeklisinin Temmuz ayında yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yine yüzde 50'ye yakın bir zam alacağı konuşuluyor. Bu konuda net rakamlar ise Ocak 2024'ten itibaren belli olacak.

dogum-yardimi-parasi-1-001.jpg

EMEKLİYE YILBAŞI İKRAMİYESİ VAR MI?

Son günlerde emeklilerin merakla araştırdığı diğer bir konu ise yılbaşı ikramiyesi oldu. Emekliye verilen 5.000 TL'lik Cumhuriyet ikramiyesinin yılbaşında yine tek sefere mahsus olarak tekrarlanacağı konuşuluyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmaylarına talimat verdiği ve bütçe şartlarını zorlamalarını istediği iddia ediliyor. Ancak emekliye yılbaşı ikramiyesi konusunda şu an için hükümetten yapılan bir açıklama yok. O nedenle yılbaşı ikramiyesinin gerçek olup olmadığı muallakta bulunuyor.