Aile Bakanı müjdeyi verdi: 21-30 Kasım arası 5098 TL yardım parası yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan ihtiyaç sahibi ailelere yeni ödeme müjdesi geldi. 21-30 Kasım tarihleri arasında 5098 TL yardım parası IBAN’dan ve PTT'den yatacak.

Aile Bakanı müjdeyi verdi: 21-30 Kasım arası 5098 TL yardım parası yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belirli kriterleri Taşıyan Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi haneleri için her ay düzenli destek ödemesi yatırıyor. Sosyal yardım parası olarak bilinen bu ödemeler için tarihler belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kasım ayı sosyal yardım parası ödemelerine ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu. Peki 2023 Kasım sosyal yardım ödemeleri ne zaman yatacak? Kasım ayı evde bakım maaşı ödemesi başladı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan sosyal yardım parası ödemesi alan vatandaşlar kasım ayı sosyal yardım ödemeleri ne zaman yapılacak sorusuna yanıt arıyor. Bakanlık tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda her ay düzenli sosyal yardım imkanı sağlanıyor. En çok tercih edilen yardımlardan biri de evde bakım maaşı oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın en yüksek miktarda ödeme yaptığı evde bakım maaşı kasım ayı ödemeleri hesaplara geçmeye başladı. Milyonlarca ailenin faydalandığı evde bakım maaşı ödemesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan da açıklama geldi. Peki evde bakım maaşı ödemeleri ne zaman yatacak? Kasım 2023 sosyal yardım paraları yattı mı?

2evde-bakim-maasi-1.jpg

KASIM 2023 EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ BAŞLADI MI?

Evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli yakınlarının bakımını sağlayan ve hane içindeki kişi başına düşen geliri Asgari ücretin üçte birinden az olan ailelere evde bakım maaşı ödemesi yapılıyor. Evde bakım maaşı ödemesi almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aranan kriterlere uygun olmak gerekiyor. Her ay düzenli olarak sağlanan evde bakım maaşı ödemeleri için yeni duyuru bakan Mahinur Özdemir Göktaş’tan geldi.

Kasım ayı evde bakım maaş ödemeleri hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden evde bakım maaşı yatan iller listesi yayınladı. Günlük olarak yayınlanan bu liste doğrultusunda açıklanan illerde yaşayan vatandaşlar ödemelerini PTT ve Ziraat Bankası IBAN numaraları aracılığı ile alabiliyor.

evde-bakim-maasi-1.jpg

2023 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kasım ayı sosyal yardım paraları ile ilgili açıklamalarına devam ediyor. Bu kapsamda evde bakım maaşı ödemeleri de başladı. Kasım ayı evde bakım maaşı ödemesi Temmuz ayında gelen zam sonrasında 5.098 TL olarak hesaplara yansıyor. Evde bakım maaşı miktarı memur maaş katsayısı oranında Her 6 ayda bir değişiyor. Temmuz ayında yapılan zamla birlikte evde bakım maaşı 4336 TL'den 5098 TL'ye yükselmişti. Evde bakım maaşı zammı Ocak ayında yeniden yapılacak. Memur maaş katsayısının belli olması sonrasında sosyal yardım paralarına gelen zamlarda açıklanacak.