Aile Destek, SED, Evde Bakım, 65 Yaş ve Engelli Maaşı Alanlara Bayram İkramiyesi Var Mı? Açıklama Geldi

2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi sosyal yardım alanlara ödenecek mi? Aile Destek, SED, Evde Bakım, 65 Yaş ve Engelli Maaşı Alanlara bayram ikramiyesi var mı?

Aile Destek, SED, Evde Bakım, 65 Yaş ve Engelli Maaşı Alanlara Bayram İkramiyesi Var Mı? Açıklama Geldi

Aile Destek, SED, Evde Bakım, 65 Yaş ve Engelli Maaşı Alanlara Bayram İkramiyesi Var Mı? Açıklama Geldi!

2024 Ramazan Bayramı ikramiyeleri milyonlarca vatandaş tarafından heyecanla Takip ediliyor. Bir yandan bayram ikramiyesi ödeme tarihleri araştırılırken bir yandan da sosyal yardım alan vatandaşlar bayram ikramiyesi alıp almayacağını merak ediyor. Peki sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi var mı 2024? 2024 bayram ikramiyesi Aile Destek, SED, Evde Bakım, 65 Yaş ve Engelli Maaşı Alanlara verilecek mi? Açıklama az önce geldi. Bayram ikramiyesi ile ilgili son detaylar haberimizde…

2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi Yaklaşık 16 milyon vatandaşı ödenecek. Milyonlarca emekli Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı zam açıklaması ile sevinçten adeta havalara uçmuştu. Bayram ikramiyesi ödemeleri için mecliste maraton bugün itibariyle başlıyor. Cumhurbaşkanı açıklaması sonrası bayram ikramiyesi 2000 TL'den 3000 TL'ye yükselirken bugün yeni teklif genel kurula sunulacak. Genel kurulda yapılacak oylama ile birlikte bayram ikramiyesi Meclisten geçecek. Bir yandan da vatandaşlar bayram ikramiyesi alıp almayacaklarını merak ediyor. Peki bayram ikramiyesi kimlere verilecek? Sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi var mı? İşte bayram ikramiyesi ile ilgili son gelişmeler…

bayram-ikramiyesi-zammi-1.jpg

2024 BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı kararıyla 2018 yılından bu yana emekli vatandaşlara dini bayramlar öncesinde bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Bayram ikramiyesi, emekli maaşı alanların yanı sıra yaşlılık aylığı, vazife malülü aylığı, dul ve yetim aylığı, Ölüm aylığı ile Sürekli iş göremezlik geliri alanlara da ödeniyor. Aynı zamanda SGK'dan maaş alan Gaziler şehit yakınları güvenlik korucuları Muharip Gaziler şampiyon Sporcular ve terörden zarar gören vatandaşlarda bayram ikramiyesi almaya hak kazanıyor.

SOSYAL YARDIM ALANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ 2024?

Peki sosyal yardım alanlar bayram ikramiyesi alacak mı? Aile Destek, SED, Evde Bakım, 65 Yaş ve Engelli Maaşı Alanlara bayram ikramiyesi var mı? Sosyal yardım ödemesi alan vatandaşlara bayram ikramiyesi verilmiyor. Sadece yaşlılık aylığı alanlar ve dul ve yetim aylığı alanlar bayram ikramiyesi kapsamına giriyor. Yani 2024 bayram ikramiyesi Aile Destek paketi, evde bakım maaşı, engelli maaşı ve SED yardımı alanlara ödenmeyecek.

bayram-ikramiyesi-zammi-2.jpg

BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI SÜRECİ NASIL İLERLEYECEK?

TBMM Adalet komisyonunda 8. YARGI paketi görüşmeleri başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Geçtiğimiz günlerde açıkladığı bayram ikramiyesi zammı da bu paket kapsamında TBMM genel kuruluna sunuldu. Genel kurulda yapılacak oylamanın ardından bayram ikramiyesi zammı meclisten geçerse yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da onaylaması ile beraber bayram ikramiyesi zammı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek.

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Milyonlarca emekli 2.000 TL'den 3000 TL'ye yükselen Bayram ikramiyesinin ödeme tarihlerini de merak ediyor. 2024 emekli Bayram ikramiyesinin 1-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatması bekleniyor.