Aile ve Gençlik Fonu yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte 150 bin TL evlilik kredisi başvuru şartları

Yeni evlenecek gençlerin merakla beklediği 150 bin lira faizsiz kredi desteği ile ilgili tüm gelişmeler ayrıntılarıyla takip ediliyor. Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor.

Aile ve Gençlik Fonu yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte 150 bin TL evlilik kredisi başvuru şartları

Yeni yuva kuracak olan gençleri yakından ilgilendiren Aile ve Gençlik Fonu yönetmeliği için imza geldi. Aile ve Gençlik Fonu yönetmeliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Aile ve Gençlik Fonu kapsamında başvurusu kabul edilen gençlere 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL kredi imkanı sunulacak. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili tüm detaylar araştırılıyor. İşte 150 bin lira evlilik kredisi şartları ve başvurularla ilgili tüm detaylar…

YENİ EVLENECEK GENÇLERE FAİZSİZ KREDİ İMKANI

Yeni evlenecek gençleri yakından ilgilendiren 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi ile ilgili araştırmalar devam ederken güzel haber geldi. Aile ve Gençlik Fonu yönetmeliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Evlilik kredisi kapsamında başvurusu kabul edilen genç çiftlere 48 ay vadeli 2 yılı da geri ödemesiz olmak üzere toplam 150 bin TL kredi imkanı sağlanacak. 150 bin TL faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyenler Bakanlığa, evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanma taahhüdü verecek.

aile-ve-genclik-fonu-yonetmeligi-resmi-gazete-de-yayimlandi-iste-150-bin-tl-evlilik-kredisi-basvuru-sartlari-001.jpg

EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETİNDEN YARARLANMA ŞARTI

Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuru şartlarıyla ilgili de merak edilenlere açıklık getirdi. Hazırlanan bu programdan evliliğe ilk adımı a6tacak olan çiftlerin yararlanacağını duyuran Bakan Göktaş, başvuru şartları ile ilgili de konuştu. Yeni evlenecek çiftlerin bu programa başvurması için Bakanlığın evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve ardından evlenmeleri sonrasında da çiftlere evlilik sonrası sunulacak olan eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı kabul etmeleri şartı bulunuyor.

aile-ve-genclik-fonu-yonetmeligi-resmi-gazete-de-yayimlandi-iste-150-bin-tl-evlilik-kredisi-basvuru-sartlari.jpg

BAŞVURULARIN BAŞLAYACAĞI TARİH AÇIKLANDI

Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şimdi tüm gözler başvuruların başlayacağı tarihte. 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat tarihinde başlayacak. Evlilik kredisi başvurularında öncelik deprem bölgesindeki gençlerin olacak.