Akaryakıta DEV ZAM yolda! Araç sahipleri kara kara düşünüyor

Akaryakıt fiyatlarındaki son durum araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Akaryakıt fiyatlarında bir değişiklik var mı, zam veya indirim haberleri ve tüm gelişmeler araç sahipleri tarafından an be an araştırılıyor.

Akaryakıta DEV ZAM yolda! Araç sahipleri kara kara düşünüyor

Son dönemde akaryakıt fiyatlarında yaşanan peş peşe artışlar araç sahiplerini bir hayli zorluyor. Gelen yeni zam haberiyle birlikte araç sahipleri yine kara kara düşünmeye başladı. Bu kez zam haberi motorinden geldi. Motorin fiyatlarına 12 Şubat Pazartesi gecesinden itibaren zam bekleniyor. Zammın 2 lira 55 kuruş olacağı belirtilirken gözlerin çevrildiği benzinde ise hafta başında bir fiyat değişimi beklenmiyor. İşte akaryakıt fiyatlarındaki son durum ve motorine beklenen zamla ilgili tüm detaylar…

MOTORİNE 2 LİRA 55 KURUŞ ZAM YOLDA

Bir yükselen bir düşüşe geçen akaryakıt fiyatlarında tabela yine değişiyor. İndirim ve zam haberlerinin yakından takip edildiği günlerde bu kez motorinde tabela değişecek. Motorinin litre fiyatına 12 Şubat tarihinden itibaren zam geliyor. 12 Şubat’ı 13 Şubat’a bağlayan gece motorin fiyatları artacak. Motorine 2lira 55 kuruş zam yolda. 12 Şubat 2024 Pazartesi’yi 13 Şubat 2024 Salı’ya bağlayan gece gelecek olan zamla birlikte motorinin litre fiyatı güncellenecek. Beklenen 2 lira 55 kuruş zamla beraber İstanbul’da motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak 44,30 TL’ye Ankara’da 45,06 TL’ye ve İzmir’de 45,37 TL’ye çıkacak.

AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM

Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarındaki güncel durumu merak ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de güncel akaryakıt fiyatları ne durumda, tabeladaki son durum ne hepsi araştırılıyor.

İstanbul’da güncel akaryakıt fiyatları şöyle;

- İstanbul Anadolu Yakası benzin fiyatı: 39,26 TL

- İstanbul Anadolu Yakası motorin fiyatı: 41,63 TL

- İstanbul Avrupa Yakası benzin fiyatı: 39,35 TL

- İstanbul Avrupa Yakası motorin fiyatı: 41,70 TL

akaryakita-dev-zam-yolda-arac-sahipleri-kara-kara-dusunuyor.jpg

Ankara’da güncel akaryakıt fiyatları şöyle;

- Ankara benzin fiyatı: 40,00 TL

- Ankara motorin fiyatı: 42,43 TL

İzmir’de güncel akaryakıt fiyatları şöyle;

- İzmir benzin fiyatı: 40,24 TL

- İzmir motorin fiyatı: 42,64 TL

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatlarındaki güncel durum araştırılırken akaryakıt fiyatlarının nasıl hesaplandığı da merak ediliyor. Ülkemizde benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına göre ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunmakta. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip ediliyor ve belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.