Altın için kritik açıklama: İslam Memiş’ten yatırımcılara önemli mesaj! Dolar 30 TL’yi…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki haftaya ilişkin fiyat beklentilerini paylaştı. Memiş piyasaların kitleneceği o kritik toplantı sonrası fiyatlara ışık tuttu.

Altın için kritik açıklama: İslam Memiş’ten yatırımcılara önemli mesaj! Dolar 30 TL’yi…

Yatırımcılar, piyasalar üzerinde önemli bir etkisi olması beklenen FED faiz kararının çarşamba akşamı açıklanmasını merakla bekliyor. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da perşembe günü faiz kararını açıklayacak ve piyasa fiyatlamalarını daha da etkileyecek.

Bu kritik haftada, altın ve para piyasalarında tanınmış bir uzman olan İslam Memiş, potansiyel fiyat hareketlerine ilişkin görüşlerini paylaştı. Memiş, piyasayı FED öncesi ve FED sonrası olmak üzere iki perspektiften analiz etti. Memiş, özellikle ons altın, gram altın ve dolar kuruna odaklanarak değerli değerlendirmelerde bulundu.

DOLAR KURU VE ONS NASIL ŞEKİLLENECEK?

İslam Memiş, altın fiyatında beklenen yükselişi tartışırken, ons altının şu anda sınırlı bir hareket aralığı yaşadığını açıkladı. Bununla birlikte, FED haftası devam ederken, FED toplantısından önce ve sonra altın fiyatlarında dalgalanmalara tanık olmayı bekleyebiliriz. Özellikle dikkat edilmesi gereken hedef noktalar FED öncesi 1.910 dolar ve FED sonrası 1.960 dolar. Konu ile alakalı İslam Memiş, “Ons altının 1.910 dolar seviyesinin altına düşmesinin beklenmediğini ve FED sonrası 1.960 dolar seviyesini aşma olasılığının bulunduğunu belirtmek önemlidir. İleriye baktığımızda, yıl sonuna kadar ons altın için tahminimiz 2.000 $ veya üstüdür. Ayrıca, 2024 yılında altın fiyatının sürekli olarak 2.000 doların üzerinde kalacağını öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.

İslam Memiş dolar kuruna ilişkin olarak, "Dolar kuru haftaya güçlü bir başlangıç yaptı. Değerlendirmelerimiz değişmedi ve dolar kurunda daha fazla artış bekliyoruz. Yılın son ayına yaklaşırken 29,70 TL hedefimizde kararlıyız, 30 TL seviyesine de ulaşılması mümkün. Uluslararası piyasalara bakıldığında doların değer kazanmaya devam ettiği açıkça görülüyor." dedi.

GRAM ALTIN TAHMİNLERİ

intro-1695032328.webp

Altın fiyat tahminleri konusunda uzman olan İslam Memiş gram altın konusunda “Şu anda orta ve uzun vadeli yatırımcıların bir daha bulmakta zorlanabileceği bir rakam olan 1.710 TL'den işlem görüyor. Ancak Ekim ayından itibaren gram altının değerinde kademeli bir artış yaşanarak 1.720 TL, 1.770 TL ve hatta nihayetinde 1.800 TL rakamlarına ulaşılmasını bekleyebiliriz. Yılsonuna yaklaştıkça altının gram fiyatının 2.000 TL'ye yaklaşacağı öngörülüyor.” ifadelerini kullandı.