Altın sahipleri dikkat! İslam Memiş “BÜYÜK DALGALANMA” için tarih verdi

Elinde altın olanlar dikkat. İslam Memiş’ten altın yatırımcısına önemli uyarı geldi. Tarih veren İslam Memiş, büyük karışıklık olacağını duyurdu.

Altın sahipleri dikkat! İslam Memiş “BÜYÜK DALGALANMA” için tarih verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın sahipleri ve altın yatırımı yapmayı düşünenler için önemli bir son dakika açıklamasında bulundu. Temmuz ayında altın fiyatları ile ilgili önemli dalgalanmaların söz konusu olacağını belirten İslam Memiş, faiz oranlarının ve dolar kurunun da bu dalgalanmadan etkileneceğini dile getirdi. Yatırımcıyı uyaran İslam Memiş, bu süreci öngörerek dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ

Altın fiyatları konusunda merkez bankalarının aldığı faiz kararlarının son derece etkili ve önemli olduğunu vurgulayan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, temmuz ayında Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapmasının beklendiğini söyledi. Türkiye’nin de artık benzer adımlar atabileceğini belirten İslam Memiş, faiz indirimlerinin altın fiyatlarında yükselişe yol açmasının yüksek ihtimal olduğunu söyledi.

altin-sahipleri-dikkat-islam-memis-buyuk-dalgalanma-icin-tarih-verdi-1.jpg

ALTIN FİYATLARINDA TEMMUZ AYINA DİKKAT

Altın ve para piyasası uzmanı izlenmemiş altın fiyatları için özellikle temmuz ayini işaret etti. Temmuz ayında Merkez bankalarının altın stoklaması ve aynı zamanda jeopolitik gerilimlerin altın fiyatlarını yukarı çekebileceğini belirtirken dalgalı bir sürecin yatırımcıyı beklediğini dile getirdi. Altın fiyatlarının yukarı yönlü bir ivme kazanmasının çok yüksek bir ihtimal olduğunu söyleyen piyasa uzmanı, temmuz ayında Suikastlar, kazalar ve davalar gibi yeni olaylar yaşanabileceğini bu nedenle de siyasi lider değişiklikleri olabileceğini işaret etti.

DÖVİZ KURLARI ENDİŞE VERİCİ

Altın fiyatlarının yanı sıra döviz kurları da yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Uzmanlar, döviz kurlarının şu anda istikrarlı seyrinin endişe verici olduğunu vurguluyor. Yatırım yaparken tedbirli olunması gerektiğini belirten uzmanlar, hızlı düşüş ve çıkışların yaşanabileceğini söylüyor.