Araç kredisinde yeni dönem: 350 bin lira için şaşırtan faiz oranı! İşte ödenecek taksit miktarı

Taşıt kredisi kullanarak otomobil satın almak isteyen kişiler şu sıralar Halkbank'ın sunduğu finansman seçeneklerini araştırıyor. Özellikle Halkbank'ın ne kadarlık faiz oranlarıyla taşıt kredisi kullandırdığını merak ediyorlar.

Araç kredisinde yeni dönem: 350 bin lira için şaşırtan faiz oranı! İşte ödenecek taksit miktarı

Türkiye'de araç satın almak önemli bir finansal taahhüt gerektiriyor ve bu da ödemenin tamamını peşin olarak karşılayamayan birçok kişi için zorluk yaratabiliyor. Bu nedenle taşıt kredisi olanakları giderek daha popüler hale geliyor. Ancak, son dönemde kredi faiz oranlarındaki artış nedeniyle, insanlar taşıt kredisi seçerken daha seçici olmaya başladılar.

Her bankanın taşıt kredisi kampanyalarının sunduğu avantajları titizlikle araştıran kişiler, bütçe kısıtlamalarına en uygun bankaya yönelme eğilimindedir. Taşıt kredisi maliyetleri incelendiğinde, Halkbank'tan kredi kullanmanın diğer bankalara kıyasla çok daha avantajlı olduğu görülüyor. Bu nedenle Halkbank'ın taşıt kredilerini tercih eden müşteri sayısında önemli bir artış yaşanmıştır. Peki bankanın faiz oranları ne kadar? İşte ayrıntılar…

HALKBANK TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI!

15627837-1200x824.webp

Halkbank'tan taşıt kredisi kullanmayı tercih edenlere son derece cazip bir teklif sunuluyor. Diğer taşıt kredilerinden farklı olarak Halkbank'ın 48 aya varan vade süresi sunması oldukça dikkat çekici. BDDK uzunca bir süredir taşıt kredilerinde herhangi bir güncelleme yapmadı. Dolayısıyla bankalar hala iki yıl önceki düzenlemelere göre taşıt kredisi vermeye devam ediyor. Eğer otomobil fiyatları hızla artmasaydı, bireyler 400.000 TL'ye kadar olan araçlar için 48 ay vadeli taşıt kredisi alabileceklerdi. Ne yazık ki şu anda bu fiyat aralığında sıfır otomobil bulunmuyor. Sonuç olarak, 48 aya kadar vadeli taşıt kredisi kullanma imkânı teorik bir kavram olarak kalmakta ve pratikte uygulanamamaktadır.

Fatura değeri 400.000 TL ile 800.000 TL arasında değişen araçlar için diğer finans kuruluşlarıyla birlikte Halkbank da azami 36 ay vadeli taşıt kredisi sunmaktadır. Değeri 800.000 TL ile 1,2 milyon TL arasında olan araçlar için ise 24 aya varan vadelerle kredi kullanılabiliyor. Benzer şekilde 1,2 milyon TL ile 2 milyon TL arasındaki araçlar için de en fazla 12 ay vadeli kredi kullanılabiliyor.

350.000 TL’LİK KREDİNİN ÖDEME TABLOSU

Halkbank'tan 36 ay vadeli 350.000 TL taşıt kredisi almak için kredi maliyet hesaplaması aylık yüzde 3,15 faiz oranı üzerinden yapılıyor. Bu kredi sözleşmesi kapsamında müşterilerin bankaya aylık 18.754 TL kredi taksiti ödemesi gerekiyor.