Araç sahiplerine yeni hafta sürprizi: Akaryakıta zam veya indirim var mı?

Petroldeki hareketlilik ve dolar kurundaki yükseliş geçtiğimiz hafta akaryakıtta yeni rekorları beraberinde getirdi. Büyük şehirlerde motorinin litre fiyatı ilk kez 40 TL'yi aştı. Benzinin litre fiyatı ise 40 TL'ye yaklaştı.

Araç sahiplerine yeni hafta sürprizi: Akaryakıta zam veya indirim var mı?

Peş peşe gelen zam haberleri araç sahiplerini yıkıma uğratıyor. Benzin ve mazot fiyatları brent petroldeki yükseliş dalgasından etkilenerek rekor seviyeye ulaştı. Sektör temsilcileri bu hafta düzenlenecek FED toplantısı arzda oluşan sıkışıklığı ve azalan stoklardaki yükseliş eğilimini sürdürebilecek, ifadesini kullanıyor. Yapılan bu açıklama yeni hafta ile beraber benzin, motorin ile LPG fiyat listesinin yeniden güncellenmesi ihtimalini de gündeme getiriyor.

BENZİN YA DA MOTORİN ZAMMI VAR MI?

Akaryakıt fiyatları 5 Eylül tarihinde LPG'ye uygulanan 1 lira 30 kuruşluk zam ile 17,17 TL'ye yükseldi. Geçtiğimiz hafta ise motorine 2 TL benzine ise 1 lira 60 kuruş zam uygulandı. Benzine uygulanan 1 lira 60 kuruş zam sonrası İstanbul'da benzinin litre fiyatı 38,52 TL'ye yükseldi. Geçtiğimiz hafta motorine uygulanan 2 lira zam sonrası İstanbul'un da motorinin litresi 39,99 TL'yi gördü. Diğer büyük şehirlerde bu rakam 40 TL'yi aştı.

18 EYLÜL PAZARTESİ İSTANBUL, ANKARA, İZMİR AKARYAKIT FİYAT LİSTESİ

benzin-pompa-4.jpg

Yeni haftanın ilk günü benzin veya motorine zam beklenmiyor. 18 Eylül günü İstanbul’da, Ankara’da ve izmir’de akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? İşte tüm liste:

- İstanbul benzinin litresi 38,55 TL

-İstanbul motorinin litresi 40,03 TL

-İstanbul LPG’nin litresi 17,60 TL

- Ankara benzinin litresi 39,13 TL

-Ankara motorinin litresi 40,57 TL

-Ankara LPG’nin litresi 17,59 TL

-İzmir benzinin litresi 39,23 TL

-İzmir motorinin litresi 40,57 TL

-İzmir LPG’nin litresi 17,33 TL