Asgari ücret zammı SON DAKİKA! Ocak zammını bilen isim açıkladı

Asgari ücrete ara zam son dakika. Ocak zammını önceden bilen SGK uzmanı yeni zam miktarını ve tarihi açıkladı.

Asgari ücret zammı SON DAKİKA! Ocak zammını bilen isim açıkladı

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Temmuz ayında asgari ücrete zam beklentisi her geçen dakika artıyor. Ancak hükümet, net bir şekilde asgari ücret zammı olmayacağını söyledi. Milyonlarca çalışan büyük bir geçim sıkıntısı ile boğuşurken Temmuz ayı için yeni açıklamalarda gelmeye devam ediyor. Ocak 2024 asgari ücret zammını Önceden tahmin eden SGK uzmanı Özgür Erdursun temmuz ayı içinde yeni açıklama yaptı. İşte asgari ücret zammı ile ilgili yeni gelişmeler…

ASGARİ ÜCRETE ARTIŞ YAPILACAK MI?

8 milyon Asgari ücretli çalışanın son dönemlerde tek gündemi asgari ücret zammı oldu. Asgari ücrete yeni zam gelecek mi Temmuz'da ara zam yapılacak mı soruları her geçen gün artarak devam ediyor. Çünkü çalışanlar büyük bir geçim sıkıntısı yaşıyor ve bu sebeple de Temmuz ayında ara zam istiyor. Ancak hükümetten bu yönde net açıklamalar var. Asgari ücret zammının yıllık olarak belirlendiği ve bu sebeple temmuzda ilave zam yapılmayacağı sık sık hatırlatılıyor. Yine de çalışanların umutları yüksek. Çünkü SGK uzmanlarından peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

asgari-ucret-zammi-son-dakika-ocak-zammini-bilen-isim-acikladi-2.jpg

SGK UZMANI ÖZGÜR ERDURSUN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

SGK uzmanı Özgür Erdoğan, asgari ücret zammı ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Emekli ve memur zammının Temmuz ayında kesin olarak yapılacağını belirten Özgür Erdursun, SSK ve bağ-kur emeklisi için %25 zam tahmininde bulunurken memur ve memur emeklisi için ise %20 enflasyon farkı zammı öngördüğünü açıkladı.

Ancak asgari ücretliler için hala durumun muallakta olduğunu belirten Özgür Erdursun, Temmuz ayında zam yapılmasının bir zorunluluk olduğunu ancak eğer hükümet bu zammı yapmazsa Asgari ücretli çalışanların tepkisinin daha büyük olacağını dile getirdi. Asgari ücret zammı ile ilgili tahminlerde de bulunan SGK uzmanı, 20.000 TL'ye kadar bir artış beklediğini dile getirdi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Milyonlarca çalışan asgari ücret zammı beklemeye devam ederken hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Temmuz'da bir ara zam yapılmayacağını peş peşe açıklamıştı. Yani şu an için asgari ücrete ara zam olup olmayacağı ne yazık ki belli değil. Bu konuda önümüzdeki günlerde sosyal medya çalışması yapmayı da planlayan asgari ücretli çalışanlar sık sık taleplerini hatırlatıyor.