Asgari ücrete ARA ZAM! Devlet Bahçeli'den çarpıcı açıklama

Asgari ücrete ara zam son dakika gelişmesi. Tartışmalar hala devam ederken Devlet Bahçeli’den çarpıcı açıklama geldi.

Asgari ücrete ARA ZAM! Devlet Bahçeli'den çarpıcı açıklama

2024 asgari ücrete ara zam olacak mı? Asgari ücret zammı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu yıl asgari ücrete tek zam olacağını açıklamıştı. Ancak 8 milyondan fazla çalışan hala ara zam beklentisi içinde. Çünkü enflasyon ve hayat pahalılığı sebebiyle çalışanlar geçim sıkıntısı yaşıyor. Bu sebeple de yeni bir ek zam beklentisi oluştu. Asgari ücrete ara zam tartışmaları sürerken MHP lideri Devlet Bahçeli’den de önemli bir açıklama geldi. Peki asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Türkiye’de yaklaşık 8 milyon kişi asgari ücretli olarak çalışıyor. 2024 yılının başında asgari ücrete zam yapılmış ve görüşmeler başlarken çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu yıl tek zam olacağını söylemişti. Asgari ücret zammı ile ilgili çalışanların beklentileri hala devam ediyor. Enflasyonda yükseliş devam ederken asgari ücret adeta eriyor. Peki asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan zam yok açıklaması sonrası MHP Genel başkanı devlet Bahçeli’den de önemli bir açıklama geldi.

MİLYONLARCA ÇALIŞAN ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM BEKLİYOR

Enflasyon artışının devam ettiği bugünlerde maaşlar eriyip bitiyor. Bu sebeple de milyonlarca çalışan asgari ücrete ara zam bekliyor. Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına altı aylık enflasyon doğrultusunda artış yapılacak. Ancak asgari ücret zammı ile ilgili hükumetten olumsuz açıklamalar geldi. Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete tek zam olacağını söyledi. Ancak milyonlarca çalışan zam haberi bekliyor.

asgari-ucrete-ara-zam-devlet-bahceliden-carpici-aciklama-2.jpg

DEVLET BAHÇELİ’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Her ne kadar hükumetten asgari ücrete tek zam açıklaması gelse de MHP Genel başkanı ve Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli ise çarpıcı açıklamalarda bulundu. MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, asgari ücretlinin refah seviyesinin yükseltilmesinin bu ülkede yaşayan herkesin görevi olduğunu söyledi. Buna benzer bir artış teklifi gelmesi durumunda kabul edeceklerini söyleyen Devlet Bahçeli, ittifak ortaklarının aksine bir açıklama yaparak dikkat çekti.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI?

Peki Temmuz’da asgari ücrete ara zam olacak mı? Hükumetten olumsuz açıklamalar yapılsa da çalışanların umutları sürüyor. Sosyal medya üzerinden de kampanyalar yürüten çalışanlar asgari ücrete ilave zam gelmesi için baskı yapıyor. Asgari ücrete ara zam olup olmayacağı ise temmuz ayında belli olacak.