Asgari ücrete ara zam soruldu Bakan Işıkhan net konuştu

AK Parti’nin bugünkü grup toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye refah payı ve asgari ücrete ara zam konusuna da değindi.

Asgari ücrete ara zam soruldu Bakan Işıkhan net konuştu

AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye refah payı ve asgari ücrete ara zam konularına değindi. Milyonlarca asgari ücretli Temmuz ayında ara zam olup olmayacağını merak ederken Bakan Işıkhan’dan bu konuyla ilgili net açıklamalar geldi. Bakan Işıkhan, ‘Ara zam gündemde yok’ dedi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SORUSUNA NET CEVAP

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti’nin 15 Mayıs 2024 Çarşamba günkü grup toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan’dan asgari ücrete ara zam sorusuna da yanıt geldi. Kendisine yöneltilen asgari ücrete ara zam yapılmasına ilişkin bir çalışma olup olmadığı sorusuna yanıt veren Işıkhan, ‘Ara zam gündemde yok. Daha önce de soruldu bu soru. Aynı düşüncemizi koruyoruz. Enflasyonla ilgili gelen verilerimiz çok güzel’ diyerek net konuştu.

asgari-ucrete-ara-zam-soruldu-bakan-isikhan-net-konustu.jpg

EMEKLİYE REFAH PAYI

Bakan Işıkhan’a yöneltilen sorulardan biri de emekliye refah payı sorusu oldu. Emekliye refah payı verilip verilmeyeceği ile ilgili soruya verdiği yanıtta Temmuz ayını işaret eden Bakan Vedat Işıkhan, ‘Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için Temmuz ayını bekleyelim’ dedi. Memur ve emekli maaşlarına zammın belli olmasına yaklaşık 1.5 ay kaldı. Memur ve emekliye ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Son olarak Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında gözler bir kez daha Temmuz zamlarına çevrildi. Memur ve emekli maaş zamlarıyla ilgili tahminler gelmeye devam ederken kamuoyunun gündeminde ise emekli maaşlarıyla ilgili 3 farklı formül ele alınıyor. Bu üç formül ise; taban maaşın artırılması, refah payı ve kök maaşa seyyanen zam. Kamuoyunun gündeminde olan bu 3 formülden en güçlü olarak öne çıkan ise en düşük emekli maaşının 12.500 ila 15.000 TL seviyesine getirilmesi ve SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaş farklarının yüzde 25 civarında eşitlenmesi olarak ele alınıyor.