Asgari ücretliye müjde canlı yayında geldi! 2024 yeni asgari ücret 17.500 TL’de sabitlenecek

Yeni asgari ücret 2024 ne kadar olacak? Asgari ücret zammı için Bakan Işıkhan’dan canlı yayında açıklama geldi. 2024 yeni asgari ücret haberimizde…

Asgari ücretliye müjde canlı yayında geldi! 2024 yeni asgari ücret 17.500 TL’de sabitlenecek

8 milyona yakın asgari ücretle çalışan 11 Aralık'ta başlayacak olan asgari ücret tespit Komisyonu toplantılarını heyecanla takip ediyor. Yeni asgari ücrete ilişkin yeni tahminler ve açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Han'ın yaptığı açıklamalar gündemde. Asgari ücretle çalışanlar için Bakan Işıkhan önemli haberler verdi. Milyonlarca asgari ücretlinin yüzü Ocak 2024 itibariyle gülecek. Çünkü asgari ücrete Okkalı zam için düğmeye basıldı.

2024 Ocak asgari ücret zammı için ilk toplantı 11 Aralık tarihinde yapılacak. Toplantıya hükümet temsilcileri, işçi temsilcileri ve işveren temsilcileri katılacak. Asgari ücret tespit Komisyonu toplantıları başlamadan önce yeni asgari ücrete ilişkin ipuçları da geliyor. Her ne kadar Türk İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücrette kırmızı çizginin 14.000 TL olduğunu söylese de hükümetin aklında daha yüksek bir zam oranı bulunuyor. Peki Ocak 2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan son dakika asgari ücret zammı açıklaması geldi.

2024-asgari-ucret-zammi-1.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2024 SON DAKİKA

2024 yılında uygulanacak olan asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Hükümetten yapılan açıklamaya göre toplantılar 11 Aralık tarihi itibariyle başlıyor. Asgari ücret tespit Komisyonu toplantıları başlamadan önce yeni asgari ücrete ilişkin tahminlerde var. Hükümetten bilgi alan ve kulis bilgilerini paylaşan gazetecilere göre yeni asgari ücret 16 bin TL ile 17.000 TL arasında olacak. Hatta Gazeteci İsmail Saymaz geçtiğimiz günlerce de çok daha yüksek bir akam açıklayarak Asgari ücretin 20.000 TL'ye kadar yükselebileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürpriz bir çıkış yapabileceğini söyleyen İsmail Saymaz, yaklaşan yerel seçimlerin asgari ücret üzerinde etkili olacağını duyurdu.

2024-asgari-ucret-zammi-2.jpg

YENİ ASGARİ ÜCRET 2024 NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’da asgari ücret zammı ile ilgili önemli açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulundu. Bakan Işık Han açıklamasında her kesimi memnun edecek bir zam oranı üzerinde durduklarını söyledi. Asgari ücret için hükümetin Aklındaki zammın %50'ye yakın olduğu konuşuluyor. Ayrıca patronlar dünyasından da yapılan açıklamalarda yeni asgari ücretin 16.000 TL ile 17.000 TL aralığında olması gerektiği belirtildi.

Son gelen kulis bilgilerine göre 2024 asgari ücret 17.500 TL'ye kadar yükselecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmaylarına bu yönde talimat verdiği iddia ediliyor. Bu talimatın sebebi ise yerel seçimlere Kısa bir süre kalması. Özellikle kaybettiği büyük şehirleri geri almak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Asgari ücretli ve emeklinin gönlünü alabilmek amacıyla yüksek rol oranları üzerinde durduğu konuşuluyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Peki yeni asgari ücret ne zaman belli olacak? 2024 asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? 11 Aralık'ta ilk toplantı yapılacak. Asgari ücret tespit komisyonunun yeni asgari ücreti belirlemek üzere 4 toplantı yapması bekleniyor. Bu durumda da yeni asgari ücretin en geç aralık ayı sonunda açıklanacağı tahmin ediliyor. Çünkü Asgari ücretin 1 Ocak tarihi itibariyle yürürlüğe girmesi gerekiyor.