Asgari Ücretliye TBMM Onayı ile 10.000 TL'lik İkramiye Geliyor

Asgari ücretliye müjde son dakika açıklandı. Kulislerden sızdı, Asgari ücretle çalışanlara 10.000 TL'lik ikramiye geliyor.

Asgari Ücretliye TBMM Onayı ile 10.000 TL'lik İkramiye Geliyor

Asgari Ücretliye Müjde Kulislere Düştü! 10.000 TL'lik ikramiye geliyor!

Son dakika haberi asgari ücretle çalışanlar için geldi. Büyük müjde verildi, asgari ücretlilere ikramiye geliyor. Emekli ve memurlar gibi artık asgari ücretlilerde nakit destek ödemesi almaya hak kazanacak. Asgari ücretli çalışanlar için kulis bilgisi ajanslara düştü. Yaklaşık 8 Milyon asgari ücretle çalışan Mart ayından itibaren maaşa ek ikramiye ödemesi ile rahat bir nefes alma fırsatını elde edecek. Peki asgari ücretliye ikramiye ne zaman verilecek? Asgari ücretliye ne kadar ikramiye var?

Milyonlarca asgari ücretle çalışan 2024 asgari ücret zammını Aralık ayında öğrendi. Bakanlık, işçi ve işveren temsilcilerinin bir araya geldiği asgari ücret tespit Komisyonu toplantıları sonucunda yeni yılda ödenecek asgari ücret belirlendi. Buna göre asgari ücret zammı yüzde 50'ye yakın oldu. Geçtiğimiz yıl 11.402 TL olarak ödenen asgari ücret bu zamla beraber 17.002 TL'ye yükseldi. Asgari ücretle çalışanlar zam sevinci yaşadı ancak enflasyon da yerinde durmadı. Yeni yılda da yüksek enflasyon vatandaşın canını yakmaya devam ediyor. Bu sebeple milyonlarca Asgari ücretli ek ödemeleri yakından takip ediyor. Peki asgari ücrete ek ödeme var mı? Asgari ücretliye ikramiye var mı?

asgari-ucretliye-ikramiye-1.jpg

ASGARİ ÜCRETLİYE İKRAMİYE VAR MI?

Asgari ücretle çalışanlar emekliler gibi bayram ikramiyesi bekliyor. Ne yazık ki Türkiye'deki ekonomik kriz çalışan milyonlarca vatandaşı zor duruma sokuyor. Asgari ücret ciddi düzeyde artırıldı fakat enflasyon ve hayat pahalılığı böyle devam ettiği için daha cebe girmeden zamlar karşısında Eridi Bitti. Bu nedenle de milyonlarca çalışan geçim sıkıntısı çekiyor ve hükümetten çözüm istiyor.

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi asgari ücretle çalışanlar da bayram ikramiyesi beklentisine girdi. Ancak Hükümet asgari ücretle çalışanlara ikramiye ödemesi yapmıyor. Bazı özel sektör işi verenleri çalışanlarına Her bayram öncesi ikramiye ödemesi veriyor. Ancak bu da zorunlu bir uygulama değil.

asgari-ucretliye-ikramiye-2.jpg

ASGARİ ÜCRETLİYE 10.000 TL'LİK PROMOSYON MÜJDESİ

Bayram ikramiyesi bekleyen Asgari ücretle çalışanlara bankalardan Haber geldi. Bazı bankalar asgari ücretle çalışanları da artık promosyon için davet etmeye başladı. Emekli ve kamu çalışanları verildiği gibi asgari ücretlilere de promosyon desteği verilecek. Mart ayında asgari ücretliye promosyon için hazırlık yapılmaya başlandığı konuşuluyor.

Henüz bankalar asgari ücretliye ikramiye konusunda açıklamalarını yapmadı. Ancak birçok Sosyal Güvenlik Uzmanı bu yönde hazırlıkların başladığına dair köşe yazıları yazdı. Yani bir marttan itibaren asgari ücretle çalışanlar için de yeni haberler gelmeye başlayabilir. Asgari ücretle çalışanlar için belirlenen promosyon miktarına ilişkin de bazı iddialar gündemde. Öne çıkan iddialara göre asgari ücretlilere 10.000 TL'lik promosyon sağlanacak.