Asgari ücretliye SÜRPRİZ ZAM! Bugün 12.12'de açıklandı

Asgari ücretliye ara zam son dakika. Bugün saat 10.30'da açıklandı, Asgari ücretle çalışanlara Okkalı zam yapılacak.

Asgari ücretliye SÜRPRİZ ZAM! Bugün 12.12'de açıklandı

Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri 8 milyona yakın çalışanın gündeminden düşmüyor. Aralık ayında yapılan asgari ücret zammı sonrası yapılan açıklamalarda artık yılda bir kez asgari ücret artışı yapılacağı duyurulmuştu. Ancak Enflasyonun düşmek bilmemesi nedeniyle zor günler geçiren Asgari ücretli çalışanlara güzel haber geldi. Milyonları sevindirecek açıklama bugün saat 10.30'da yapıldı. Bu yıl ara zam yok denmişti Ancak Temmuz ayında asgari ücrete Okkalı zam yapılacak.

2024 asgari ücret zammı Aralık ayında yapılan komisyon görüşmeleri sonucunda belirlenmiş ve yeni asgari ücret 17 bin 2 TL olmuştu. Çalışmaya Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücretin belirlenmesi sonrasında yaptığı açıklamada bu yıl asgari ücrete ara zamma gerek olmayacağını söylemişti. Enflasyonun hızlı bir şekilde düşeceğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanının öngörüleri ne yazık ki çıkmadı. Enflasyon hala yüksek seyretmeye devam ediyor ve Asgari ücretli çalışanların aldığı Maaşlar ay sonu gelmeden bitiyor. Bu sebeple de 8 milyona yakın asgari ücretle çalışan hükümetten bir ara zam beklentisi içine girmişti. Seçim öncesi bu beklentiler iyiden iyiye yükseldi ancak ara zam Temmuz ayında yapılacak. Son dakika asgari ücret zammı açıklaması saat 10.30'da geldi.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ARA ZAMMI GELİYOR

Asgari ücret artışı Normal şartlarda her yıl 1 kez yapılıyordu. Ancak Korona virüs pandemisi ile birlikte tüm dünyada başlayan yüksek enflasyon sorunu Türkiye'de de etkisini gösterince son 2 yıldır asgari ücrete ara zam yapıldı. Bu yıl da Aralık ayında 2024 asgari ücret zammı belli oldu. Yeni asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücretin açıklandığı toplantıda Bu yıl ara zamma gerek olmayacağını söylemişti. Fakat Enflasyonun bir türlü düşmek bilmemesi ile beraber asgari ücrete de ara zam artık zorunluluk haline gelmeye başladı. O sebeple TÜRK-İŞ tarafından Temmuz ayında asgari ücrete ara zam talep edildi.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ARA ZAM GELECEK?

Asgari ücrete zam yapılabilmesi için asgari ücret tespit komisyonunun toplanması gerekiyor. İşçi işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyonun Temmuz ayı başında toplanacağı tahmin ediliyor. Ara zam ise enflasyon oranları üzerinden yapılacak olan değerlendirmeler sonucunda belli olacak. 6 aylık enflasyon verileri, Türkiye'deki açlık sınırı ve yoksulluk sınırı göz önüne alınarak yeni asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor. Şu ana kadar hükümet yetkililerinden asgari ücrete Zam konusunda bir açıklama yapılmadı ancak TÜRK-İŞ bu konuda baskılarına devam ediyor.