Asgari ücrette yeni ZAM için MÜJDE GELDİ! İlk rakam verildi 20 bin TL’ye yaklaşacak

Asgari ücrette yeni zam için bekleyiş devam ediyor. Yılbaşında gelen zammın ardından gözler ara zamma çevrilmişti ancak asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılmayacağı konusunda net mesaj verilmişti.

Asgari ücrette yeni ZAM için MÜJDE GELDİ! İlk rakam verildi 20 bin TL’ye yaklaşacak

Asgari ücretteki yeni artışın yine yılbaşında yapılması beklenirken ara zammın olmayacağı belirtildi. Temmuz ayında herhangi bir artış beklenmeyen asgari ücrette yılbaşında ise ne kadar artış olacağı ve asgari ücrete ne kadar zam geleceği merak ediliyor. Asgari ücrete gelecek yeni zamda oran nasıl olacak, rakam kaça ulaşacak hepsi ve daha fazlası araştırılıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan asgari ücrette beklenen zam konusunda önemli yorumlar geldi. İşte detaylar…

ARA ZAM BEKLENMİYOR

2024 yılının Ocak ayında yapılan zammın ardından asgari ücrette gözler Temmuz ara zammına çevrilmişti. Ancak Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacağı konusunda net mesajlar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zam konusunda net konuştu. Temmuz ayında asgari ücrete ara zam beklenmiyor. Gözler yeniden yılbaşına çevrildi.

asgari-ucrette-yeni-zam-icin-mujde-geldi-ilk-rakam-verildi-20-bin-tl-ye-yaklasacak-001.jpg

’17 BİN TL’NİN ALTINDA TUTULMAMALI’

Asgari ücrete Temmuz ayında ek bir zam yapılmayacağı belirtilirken gözler yılbaşında yapılacak zam oranına çevrildi. Milyonlarca asgari ücretli çalışan asgari ücretin ne kadar olacağını, yeni zammın yüzde kaç oranında olacağını merak ediyor. Konuyla ilgili yorumlarını dile getiren Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, asgari ücretin şu anki mevcut durumu ve beklenen zam ve zam tarihi ile ilgili konuştu. Uzman isme göre, açlık sınırının 20 bin TL’ye yaklaşmasıyla beraber asgari ücretin 17 bin TL’nin altında tutulmaması gerekiyor. Bu durumun sadece işçiler için değil genel ekonomik denge açısından da ciddi sonuçları olabileceğini söyleyen Karakaş, asgari ücret artışı tarihiyle ilgili de düşüncelerini aktardı.

asgari-ucrette-yeni-zam-icin-mujde-geldi-ilk-rakam-verildi-20-bin-tl-ye-yaklasacak.jpg

HAZİRAN AYI ENFLASYONUNA DİKKAT ÇEKTİ

Bu konuyla ilgili Haziran ayı enflasyonuna dikkat çeken İsa Karakaş, asgari ücret artışı ile ilgili resmi duyurunun Haziran ayı enflasyon açıklamasının ardından yapılmasının beklendiğini söyledi. Haziran ayı enflasyonuna dikkat çeken ve tarih konusunda yorumlarını dile getiren Karakaş, ‘Ancak asıl artışın Eylül ayında gerçekleşmesi güçlü bir beklenti olarak öne çıkıyor. Bu süreç emekliler ve kamu çalışanlarına yönelik artışların değerlendirilmesiyle ilgili.’ dedi. Asgari ücret artışında gözler ara zamma çevrilirken bu yıl Temmuz ayında asgari ücrete ek bir zam yapılmayacağı belirtilmiş ve bu konuda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ‘Asgari ücrete ek zam olmayacak’ demişti.