Bağkur emekli maaş zammı için net rakam geldi! Temmuz ayında okkalı zammı cebe koyacaklar

Emekli ve memur maaş zamları için gözler Temmuz ayına çevrildi. Temmuz ayında maaşlarına zam alacak olan memur ve emekliler gündemdeki tüm gelişmeleri ve açıklamaları yakından takip ediyor. Emekli maaşlarına zam için tahminler geliyor.

Bağkur emekli maaş zammı için net rakam geldi! Temmuz ayında okkalı zammı cebe koyacaklar

Emekli vatandaşlar 2024 yılının Ocak ayında gelen zammın ardından Temmuz ayı zam oranlarını merakla beklemeye başladı. Temmuz’da emekli maaşlarına yüzde kaç zam gelecek, en düşük emekli aylığı ne kadar olacak hepsi merak ediliyor. Gözler Enflasyon rakamlarına çevrilirken en düşük emekli kök maaşı 6 aylık enflasyon verilerinin ardından yeniden güncellenecek. Son ipuçlarına göre ise SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri için zam tablosu güncellendi. İşte detaylar…

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN HEYECAN DORUKTA

Temmuz ayında yapılacak olan zamla en düşük emekli maaşı ne kadar olacak, en düşük emekli maaşı kaç TL’ye çıkacak merak ediliyor. Gözler Temmuz ayına çevrilirken en düşük emekli maaşı için heyecan dorukta. Mayıs ve Haziran ayı TÜFE rakamlarının açıklanması ile 6 aylık enflasyon oranı da belirlenmiş olacak. Bu da SSK, Bağ-Kur ve memur emekli maaşlarını doğrudan etkileyecek. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. Bu soru gündemde yer alırken soruyla ilgili ipucu ise Merkez Bankası’ndan geldi.

bag-kur-emekli-maas-zammi-icin-net-rakam-geldi-temmuz-ayinda-okkali-zammi-cebe-koyacaklar.jpg

YÜZDE 18,72 KESİNLEŞTİ

Zam oranı için gözler Temmuz ayına çevrilirken emekliye zam oranında tahminler ise bir kez daha güncellendi. TÜİK’in verilerine göre enflasyon Ocak ayında yüzde 6,70, Şubat ayında yüzde 4,53, Mart ayında yüzde 3,16 ve Nisan ayında ise yüzde 3,18 olarak açıklandı. Öte yandan yıllık enflasyon ise son verilere göre yüzde 69,80 olarak kaydedildi. 4 aylık enflasyon netleşirken veriler sonrasında SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı da netleşti. SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı son verilerin ardından yüzde 18,72 olarak kesinleşmiş oldu. Memur emeklisi ise enflasyon farkı ve toplu sözleşme farkı dahil oranla yüzde 13,56’lık zammı kesinleştirmiş oldu. Şimdi gözler Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verilerinde. Haziran ayı enflasyonunun 3 Temmuz tarihinde açıklanması bekleniyor. Bu tarihten sonra tüm emeklilerin zam oranı seyyanen zam veya refah payı olmadan netleşmiş olacak. Beklentilere göre ise SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zammı 25,46 olarak öngörülüyor. Şimdi net rakamlar için gözler Temmuz ayına çevrildi.